Tre mænd dræbt: Nu har politiet fået 30 henvendelser fra borgerne

Tirsdag samlede politiet efterforskningen af tre drabssager på Sjælland. Omkring 30 borgere har siden henvendt sig med oplysninger om sagerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag eftermiddag kunne Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meddele, at der var grund til at samle efterforskningen af tre drab på Sjælland, der kan være kædet sammen.

Det drejer sig om en drabssag fra Vemmelev, drabet på Finn Steensen Ørsdahl i Odsherred samt drabet på Kiehn Georg Andersen ved Ruds Vedby.

Tre drabssager
Læs også
Politiet samler efterforskningen:
Det ved vi om de tre drabssager
Tre drabssager
Læs også
Politiet samler efterforskningen:
Det ved vi om de tre drabssager

Siden politiet på et pressemøde tirsdag eftermiddag meldte ud, at de samlede efterforskningen, har omkring 30 borgere henvendt sig med oplysninger i sagen.

- Det er positivt, og vi tager fat på de henvendelser allerede her fra morgenstunden, siger Kim Kliver, der er politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det drejer sig især om henvendelser fra folk, der har været i nærheden af de tre ofres bopæle omkring drabstidspunkterne, fortæller politiinspektøren, der opfordrer til at alle, der kan have viden om sagen, til at kontakte politiet.

Læs også
Efter tre drabssager:
Politiet samler gruppe med erfarne efterforskere
Læs også
Efter tre drabssager:
Politiet samler gruppe med erfarne efterforskere

- Deres oplysninger kan være den lille brik, der mangler, siger han.

- Ingen henvendelser er for små, så skal vi nok sortere i dem, siger Kim Kliver.

- Det er vigtigt, at man henvender sig

Det seneste af de tre drab fandt sted i weekenden i Vemmelev som ligger mellem Korsør og Slagelse. Her var der gået ild i et hus, og politiet fandt liget af en person i stuehuset. Efterfølgende viste det sig, at personen var blevet dræbt. Personen er endnu ikke identificeret med sikkerhed, mens husets beboer er en 80-årig mand, som ikke er set siden branden.

Politiinspektør Kim Kliver opfordrer til, at alle, der kan have oplysninger om det seneste drab, henvender tager kontakt til politiet.

- Det er vigtigt, at man henvender sig, hvis man har været forbi adressen i Vemmelev fra lørdag middag til søndag formiddag, siger han.

Se hele politiets pressemøde her. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Udover de 30 henvendelser fra borgerne, har politiet også sat en række undersøgelser i gang for at opklare de tre drabssager.

- Det er et større puslespil, der skal lægges, siger politiinspektøren, der fortæller, at borgerhenvendelserne er en essentiel del af efterforskningen.

- Det er vigtigt, at vi får alle elementer, så vi kan komme nærmere en gerningsmand, siger han.

Tre drab siden februar

Søndag blev en mand fundet dræbt i et hus ved Vemmelev nær Slagelse. Tirsdag kunne politiet oplyse, at undersøgelserne viser, at manden er blevet dræbt, inden en ukendt gerningsmand satte ild til huset. 

Drabssagen fra Vemmelev ligner to andre drabssager fra Vestsjælland de seneste måneder. Der er tale om et drab begået på den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl i Odsherred og på den 68-årige Kiehn Georg Andersen ved Ruds Vedby.

Læs også
Jacks far fundet død i grusgrav:
Frygter at gerningsmanden har dræbt flere
Læs også
Jacks far fundet død i grusgrav:
Frygter at gerningsmanden har dræbt flere

Fælles for alle tre ofre er, at der er tale om ældre mænd, der boede alene og som alle kunne betegnes som samlere. I alle tre tilfælde lå de dræbtes huse nær offentlige trafikårer, og husene blev efterfølgende sat i brand.

Politiet har tirsdag nedsat en fælles efterforskningsgruppe, der skal efterforske drabene i tæt samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

Finn Steensen Ørsdahl, 65 år, Gundestrup

Den 14. februar blev 65-årige Finn Steensen Ørsdahl fundet dræbt i sit udbrændte hjem ved Gundestrup på Nordvestsjælland. Drabsmanden er endnu ikke fundet.

Politiets obduktion viste, at han havde været udsat for grov vold inden sin død, og senere viste det sig, at branden var påsat.

Range Rover Finn Ørsdahl
Læs også
Politiet søger vidner i drabssag: Har du set Finns bil?
Range Rover Finn Ørsdahl
Læs også
Politiet søger vidner i drabssag: Har du set Finns bil?

Flere dage senere offentliggjorde Midt- og Vestsjællands billede et billede af hans bil. Håbet var, at det kunne få vidner til at kontakte politiet, hvis de har set Finn Steensen Ørsdahl køre på strækningen mellem Holbæk og Gundestrup den dag, han blev dræbt.

Der er tale om en mørkegrøn Range Rover årgang 1998, der kører på papegøjeplader med registreringsnummer AZ81576.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kiehn Georg Andersen (t.v.) blev fundet dræbt i april. Søndag blev en anden mand fundet dræbt i sit hus, mens Finn Ørsdahl (t.h.) blev fundet dræbt i februar.
Kiehn Georg Andersen (t.v.) blev fundet dræbt i april. Søndag blev en anden mand fundet dræbt i sit hus, mens Finn Ørsdahl (t.h.) blev fundet dræbt i februar. Foto: Privat / René Lind / Privat

Kiehn Georg Andersen, 68 år, Ruds Vedby

68-årige Kiehn Georg Andersen var eftersøgt i fem dage efter en voldsom brand 21. april i hans hjem på Kalundborgvej lige nord for Ruds Vedby. Han blev fundet dræbt den 26. april i Blæsinge Grusgrav mellem Slagelse og Høng.

I første omgang frygtede politiet, at Kiehn Georg Andersen var omkommet i branden, og røgdykkere gennemsøgte ejendommen, men man kunne ikke finde hans lig.

Politiet beder offentligheden om hjælp
Læs også
Mand blev fundet dræbt i grusgrav - nu beder politiet om hjælp
Politiet beder offentligheden om hjælp
Læs også
Mand blev fundet dræbt i grusgrav - nu beder politiet om hjælp

Efterfølgende blev flere områder, blandt andet de omkringliggende grusgrave, gennemsøgt, og både droner, dykkere og hunde blev sat ind i eftersøgningen.

Kiehn Georg Jensen boede alene, var møntsamler og handlede med antikviteter på forskellige markeder.

Uidentificeret person, Vemmelev

Den person, der blev fundet indebrændt i forbindelse med en gårdbrand på Slagelse Landevej i Vemmelev søndag morgen, er blevet dræbt forud for den påsatte brand.

Det viser efterforskningen og de retsmedicinske undersøgelser, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop offentliggjort i en pressemeddelelse.

Den dræbte er endnu ikke identificeret med sikkerhed. Huset beboer, en 80-årig mand, er ikke set siden lørdag middag, og politiet vil derfor gerne høre fra borgere, der har været på Slagelse Landevej og kørt forbi nummer 108 mellem lørdag klokken 12 og frem til søndag klokken 9.25, hvor branden blev anmeldt.

Hvis du har oplysninger i sagen, så kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.

  

Nyhedsoverblik