Fotovogn på blind vej vakte undren: Nu forklarer politiet hvorfor

Fotovognen tirsdag formiddag på Nimgårdsvej i Strøby Egede. Foto: Privatfoto.

Der var tale om en misforståelse, da politiet valgte at opstille en fotovogn på en blind vej på Stevns. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Én enkelt bil blev det til på filmrullen, da en fotovogn stod klar på Nimgårdsvej i Strøby Egede tirsdag formiddag. Og den var ikke i nærheden af at overskride hastighedsgrænsen.

I det hele taget undrede de få beboere på den blinde vej sig over, at en 100 meter lang vej med nærmest ingen trafik skulle have besøg af en fotovogn.

- Det er min lillebror, som bor ved siden af, og han kører afsted om morgenen cirka klokken 07.00. Jeg kører lidt før, sådan omkring 06.15. Den nye genbo kører også på arbejde deromkring, og det er sådan set trafikken i den ene ende af dagen, og når vi kører hjem, er det den modsatte vej. Der kan være en postbil eller et par gæster, som kommer forbi, men det er virkelig minimalt med trafik, sagde Allan Lütken, som bor på vejen, i går.

Der kan være en postbil eller et par gæster, som kommer forbi, men det er virkelig minimalt med trafik.

Allan Lütken, Strøby Egede

Nu viser det sig, at der var tale om en misforståelse mellem politiet og den borger, der havde bestilt hastighedsmålingen. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Det falske sted

En borger havde via ordningen Bestil en betjent anmodet om en fotovogn til – troede politiet – Nimgårdsvej i Strøby Egede.

Det viser sig dog, at borgeren i virkeligheden ville have en fotovogn på Kystvejen, men han havde forsøgt at forklare politiet, at de kunne holde skjult på Nimgårdsvej, som er en sidevej til Kystvejen.

Efter samtalen med borgeren kunne han godt forstå, at politiet havde misforstået henvendelsen.

Camilla Schouw Broholm, Midt- og Vestsjællands Politi

- Efter samtalen med borgeren kunne han godt forstå, at politiet havde misforstået henvendelsen, siger kommunikationsmedarbejder Camilla Schouw Broholm fra Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er et billede ned ad Kystvejen, hvor fotovognen egentlig skulle stå. I højre hjørne kan man ane, at den blinde Nimgårdsvej ligger som sidevej til Kystvejen. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har hurtigt rettet op på misforståelsen ved i dag at sætte en fotovogn på Kystvejen. Og her kom kameraet på lidt større arbejde end på Nimgårdsvej. 161 bilister passerede, og en enkelt af dem overskred fartgrænsen på 40 km/t.

- Politiets indsats med hastighedsmålinger er af en præventiv karakter, fordi hastighed dræber trafikanter. Derfor ønsker vi ikke nødvendigvis at holde i skjul med vores ATKbiler, som borgeren ellers havde forsøgt at vejlede os til, siger Peter Stryhn, der er vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi, i pressemeddelelsen.

Politiet havde også en hastighedskontrol på samme strækning den 6. marts, hvor der var 275 gennemkørsler. Det gav 9 sager og 2 klip, hvor den højest målte hastighed var 70 km/t mod de tilladte 40 km/t.

01:24

En fotovogn skaber stor opmærksomhed på de sociale medier. Den holdt parkeret et sted hvor der stort set ingen trafik er

Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App