Gysernat venter: Nu får de deres karakterer og eksaminer

Det er tæt på, at de ældste gymnasie-studerende får at vide, hvad de har fået i årskarakterer og hvilke eksamener, de skal op i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er udklædning, dans, karamel-kastning og hyggeligt samvær på regionens gymnasier i disse dage. De studerende i 3.g fejrer, at de sidste afleveringer er sendt, og de sidste timer med repetition og eksamenssnak er overstået.

- Jeg har det vildt crazy. Det er vildt, for nu er det endelig slut, og man har arbejdet i tre år på det. Det er vildt og mærkeligt, fortæller Maja Birkmose fra 3A på Høng Gymnasium og HF.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Vildt og mærkeligt at det er sidste skoledag, vi har arbejdet på det her i tre år, siger eleverne Maja Birkmose (tv.) og Vicky Ahlgren fra 3A på Høng Gymnasium og HF. 
Vildt og mærkeligt at det er sidste skoledag, vi har arbejdet på det her i tre år, siger eleverne Maja Birkmose (tv.) og Vicky Ahlgren fra 3A på Høng Gymnasium og HF.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Sidste skoledag fejres på Høng Gymnasium og HF med sommerdrinks og dans onsdag aften.

- Vi har været her i tre år, og vi har arbejdet hårdt for det. Det er sørgeligt, fordi man skal sige farvel til en masse mennesker og nogle meget søde lærere, der altid tager hånd om én, siger Vicky Ahlgren.

Traditioner på sidste skoledag

Som på mange andre gymnasier er der forskellige traditioner på årets sidste skoledag. På Høng Gymnasium og HF bliver der eksempelvis kåret en "Årets Humørbombe". Prisen gik til Maja Birkmose.

- Alle de andre elever har nomineret mig, og så vandt jeg i dag til vores afslutning. Jeg har det sjovt med alle, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sidste skoledag bliver onsdag aften fejret på Høng Gymnasium og HF. Her er eleverne til opvarmning til festen, der begynder 20.30. 
Sidste skoledag bliver onsdag aften fejret på Høng Gymnasium og HF. Her er eleverne til opvarmning til festen, der begynder 20.30.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Nogle studerende får frigivet deres eksaminer lidt efter midnat. Eleverne fra Høng Gymnasium og HF får først at vide hvilke eksmaner de skal op i, i morgen tidlig klokken otte.

- Jeg vil helst ikke trække noget dårligt, som jeg får en dårlig karakter i, fortæller Vicky Ahlgren, der håber på at komme op i fysik og historie.

Maja Birkmose håber, at hun skal op i enten matematik, filosofi eller psykologi.

- Det er rimeligt vigtigt, for det er den karakter, der er vigtigt, og man vil gerne have et godt gennemsnit, så man kan komme ind på en uddannelse bagefter, fortæller hun.

Eksamensfagene kan afgøre fremtiden

Maja Birkmose har planer om at holde et sabbatår, være lærervikar og rejse i Asien, og så vil hun gerne læse psykologi i Aarhus.

- Hvilke fag man kommer op i kan afgøre ens fremtid, det er jo vigtigt, især hvis man søger ind på kvote 1, siger Vicky Ahlgren, der har søgt ind på dyrlægestudiet.

- Jeg håber jeg kommer ind, men nu må vi se, hvordan eksamenerne går, siger hun.

Forude venter bøger og terperi i timevis, svedige håndflader og eksamens-stress. Men først skal der altså festes på regionens gymnasier.


Nyhedsoverblik