Landmand, frisør og STX: Kender du forskel på huerne?

00:40

Der er efterhånden et utal af forskellige huefarver, der bryder bybilledet. Få overblikket over, hvad de forskellige huer signalerer, her.

Netop-færdiguddannede landet over bærer stolt en hue af den ene eller anden slags i disse dage. Huer lige så forskellige, som personerne under dem.

Landet over færdigør studerende og elever deres uddannelse i disse dage. Fyldt med champagne, lettelsens suk og lykønskninger.

Og når sidste eksamen eller svendeprøve er overstået er der efterhånden mange forskellige huer, man kan få for de forskellige færdiggjorte uddannelser.

Faktisk er der 20 typer af huer, man kan tilegne sig.

Den klassiske

En af dem er den klassiske bordeauxrøde hue, som de almene studenter fra STX får.

Blandt andet har TV ØST mandag fortalt om den første student fra Slagelse Gymnasium, Laura Riis Bonne, som fik 7 i sin afsluttende AT-eksamen. I hendes tilfælde, var det en eksamen i kombination af de to fag naturgeografi og samfundsfag.

- Det er mega dejligt at være blevet student. Det er bare dejligt, det er overstået nu, men jeg havde håbet, det gik bedre, sagde hun efter at have fået sin hue på.

Læs også Sidste eksamen: Laura fik huen på i dag

Læs også Søn af flygtninge bliver superstudent med et gennemsnit på 12,9

Men det er ikke kun gymnasiestuderende, der får huer på i disse dage. Også frisørelever, landmænd og pædagoger får en hue på hovedet, når sidste eksamen eller svendeprøve er i hus.

I videoen øverst i artiklen kan du se nogle af de mange forskellige uddannelseshuer, som findes i Danmark.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App