Nu er arbejdet i gang med at forvandle Dodekalitten til scene for The Minds of 99

Arbejdet er i fuld gang med at gøre Dodekalitten spilleklar til The Minds of 99, som skal give koncert lørdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejdet er i fuld gang.

For ved Dodekalitten på Lolland skal The Minds of 99 spille en gratis koncert lørdag aften, hvor 6.000 ventes at dukke op.

- Jeg glæder mig til at se, hvor mange folk der kommer. Og hvordan folk tage imod det og jeg glæder mig også meget til lyssætningen og hvordan det kommer til at lyde, siger Nikolaj William Agervold, der er koncertens afvikler.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

For som Nikolaj William Agervold siger, er det et ganske unikt sted at holde koncert. Selve scenen bliver bygget op omkring stenskulpturerne. Og det er der en særlig grund til, fortæller bandet selv på deres Facebook-side.

The Minds of 99 på Roskilde
Læs også
Derfor har The Minds of 99 valgt at spille gratiskoncert på Lolland
The Minds of 99 på Roskilde
Læs også
Derfor har The Minds of 99 valgt at spille gratiskoncert på Lolland

- Mens vi indspillede Solkongen, hørte vi om det her lidt mærkelige sted nede på Lolland, der hedder Dodekalitten. Det er ti kæmpesten, som står og spiller musik for hinanden ude på en mark ude i ingenting, siger forsanger Niels Brandt i en video på bandets egen Facebook-side og fortsætter:

- Her vil vi rigtig gerne spille en koncert, så vi spiller Solkongen fra start til slut, mens solen går ned.

Artiklen fortsætter under videoen.

     

Stor opbakning

Men det er også en setting, der er uvant – og hvor tjeklisten skal være omhyggelig.

- Det er en ret speciel opgave, i og med det ligger meget langt fra alting. Man skal virkelig sørge for at huske alting, når man kører herned, fordi vi kan ikke lige køre tilbage til lageret og hente i Nordsjælland. Men ellers er det dejligt. Det er skønt, det er sindssygt godt vejr, folk er søde her og hjælpsomme. Den lokale gård hjælper til, hvis vi mangler noget. Så det er fantastisk, at der er så stor opbakning til det her, siger Nikolaj William Agervold.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Det er fantastisk at bygge sådan et sted, hvor der er så smukt. Et er at bygge et sted, hvor der er en setting allerede, der er så unik. Og så er det fantastisk at være et sted med så smuk en udsigt ud over havet og øerne. Det er ret unikt at arbejde her.

- Og så er der ikke nogen kloak eller vand eller strøm. Så vi skal have alting med selv. Det gør det også lidt mere interessant.

Tæt på publikum i smukke omgivelser

Arrangementet bliver afholdt som led i Royal Beers projekt Tak Rock, hvor bandet skal spille deres seneste album Solkongen fra start til slut.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Selvom der er plads til flere end 6.000 på marken på Lolland, fortæller Christian Lund-Martorell, der er ansvarlig for Tak Rock-projektet, at de ikke vil gå på kompromis med den oplevelse, som The Minds of 99 ønsker at give publikum.

- Det er jo en del af bandets drøm at spille en tæt koncert med publikum i smukke omgivelser, siger han.

The Minds of 99 på Roskilde
Læs også
Billetterne til gratiskoncert med The Minds of 99 blev revet væk
The Minds of 99 på Roskilde
Læs også
Billetterne til gratiskoncert med The Minds of 99 blev revet væk

Derfor kommer bandet heller ikke til at stå på en høj scene.

- Det er jo også den oplevelse, man får ved koncerten. Når solen går ned, et helt album fra start til slut, udsigten ud over havet. Og så kommer der til at ske nogle ting, som forhåbentlig også er mindeværdige, fortæller Christian Lund-Martorell.


Nyhedsoverblik