Novo Nordisk: Motorvej vil være en vækstdriver

Novo Nordisk i Kalundborg ser med stor tilfredshed på en kommende ny motorvej til Kalundborg, der står nævnt i det nye regeringsgrundlag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I det nye regeringsgrundlag, som danner rammen for Venstres, Liberal Alliances og Konservatives samarbejde, bliver en ny motorvej til Kalundborg nævnt.

Og det er noget erhvervslivet i kommunen længe har arbejdet for, hvorfor det også er en optimistisk produktionsdirektør på Novo Nordisk i Kalundborg, der læser nyheden.

- Jeg noterer med stor tilfredshed, at den udbyggelse af motorvejen til Kalundborg, som var nævnt i regeringens 2025-plan, også er nævnt i det nye grundlag. En ny motorvej vil være en vækstdriver for Kalundborg. Så jeg er meget glad, siger Michael Hallgreen.

En motorvej til Kalundborg vil ifølge produktionsdirektøren betyde meget for erhvervet på flere punkter.

- Det vil gøre en stor forskel for hele Kalundborg, som jo har en stor industri, der fungerer i symbiose. Der er meget materiale og mange medarbejdere, der kører til og fra Kalundborg. Så en god infrastruktur er vigtig for at ekspandere, mener han.

- Vil øge investeringslysten

Michael Hallgren peger på især tre områder, hvor motorvejen kan være med til at give erhvervslivet et boost: En motorvej i stedet for en landevej vil skære transporttiden for både gods og medarbejdere ned. Det vil gøre det nemmere at rekruttere nye medarbejde. Og det vil generelt øge investeringslysten i området, mener han.

- Det hele hænger sammen. Hvis vi ikke får en god infrastruktur, der kan understøtte de underliggende investeringer, så flytter de. Og hvis de flytter ud af landet, så er det noget skidt, siger han

Træerne vokser dog ikke helt ind i himlen i Kalundborg. Det gør de først, når en flertal bag en reel aftale:

- Det var en plan i sidste måned, og gudskelov er det stadig en plan i denne måned. Det er jeg meget glad for. Men intet er sikkert, før det er vedtaget ved lov i Folketinget. Men det er et skridt i den rigtige retning, forklarer Michael Hallgren. 


Nyhedsoverblik