NFH-nederlag åbner kamp om slutspillet

Silkeborg-Voel hentede en dramatisk sejr på 23-22 og rykker op på siden af NFH på sjettepladsen.

Det er nu helt åbent i kampen om den sjetteplads, der giver den sidste billet til slutspillet i kvindernes håndboldliga, Primo Tours Ligaen.

I et stort drama vandt Silkeborg-Voel nemlig tirsdag aften med 23-22 hjemme over Nykøbing Falster, og dermed ligger de to hold side om side med samme pointtal på sjette- og syvendepladsen med to kampe tilbage af grundspillet.

I skyggen lurer København Håndbold, der godt nok har tre point færre, men som har en kamp mere at spille.

Pisket til sejr

Silkeborg-Voel var pisket til sejr mod gæsterne fra Falster, men var flere gange bagud med fire mål i en første halvleg, hvor NFH havde initiativet.

Men efter pausen indledte hjemmeholdet et stærkt comeback, og midtvejs i anden halvleg udlignede Michaela Ek til 17-17. Kort efter kom Silkeborg-Voel også i front, da Ida Sylvest sled sig fri i højresiden.

De sidste ti minutter blev tydeligt præget af kampens store betydning. Holdene skiftedes til at lave fejl i den intense atmosfære i den lille Voel-Hallen, hvor publikum næsten sad på sidelinjen.

NFH's Emelie Westberg brændte to oplagte muligheder i slutfasen, og det blev dyrt, for med 45 sekunder tilbage scorede Rikke Iversen til 23-22 for hjemmeholdet.