Nedbrændt lager skal laves til boliger - milliardaftale skal styrke den regionale vækst

Sparekassen Sjælland-Fyn og Region Sjælland går sammen om et projekt, der skal styrke udviklingen i det sjællandske område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To underskrifter på et stykke papir tirsdag formiddag skal komme til at betyde en stor forskel for livet i Region Sjælland i fremtiden.

Underskrifterne blev sat af administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, og regionsrådsformand Heino Knudsen (S). De etablerer dermed en særligudviklingsalliance mellem parterne, der skal skabe udvikling og fart i de mindre byer på Sjælland.

quote I Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn driver vi ikke kun bankvirksomhed og sygehuse

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn

Med underskriften har Sparekassen Sjælland-Fyn og Region Sjælland nemlig forpligtet sig på at finde en milliard kroner til fortsatte investeringer i paivate initiaviter i Region Sjælland.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Skal sikre vækst

Den usædvanlige alliance mellem Sparekassen og den administrative region skal sikre, der også vil være vækst i regionen i fremtiden, oplyser de to parter.

- I Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn driver vi ikke kun bankvirksomhed og sygehuse. Vi arbejder også for, at vores byer, lokalsamfund og hele regionen udvikler sig, så flere folk har lyst til at drive virksomhed, bo, stifte familie og blive ældre her, siger Lars Petersson.

Region Sjælland
Læs også
Region Sjælland har økonomisk vokseværk
Region Sjælland
Læs også
Region Sjælland har økonomisk vokseværk

Alliancen vil sammen sætte projekter i søen, som skal skaffe risikovillig kapital til at skabe projekter, også udenfor de store uddannelsesbyer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sportsbyen i Holbæk er et eksempel på et privat initiativ, der skaber aktivitet, siger Lars Petersson fra Sparekassen Sjælland-Fyn.
Sportsbyen i Holbæk er et eksempel på et privat initiativ, der skaber aktivitet, siger Lars Petersson fra Sparekassen Sjælland-Fyn. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Nedbrændt lager i bycentrum skal laves til boliger

Et eksempel på et tiltag i alliancen er projektet Mostparken, der ligger midt i Tølløse.

Her har hidtil ligget en lagerbygning på hele 4.000 kvadratmeter, der i oktober sidste år dog blev ramt af en voldsom brand.

Selvom 50 brandfolk kæmpede imod flammerne en hel nat, så lykkedes det ikke at redde lageret – og planen er nu at udskifte de gamle lagerbygninger med boliger, der skal skabe liv og dynamik i den gamle jernbane- og kirkeby.

3bb0cc76-e848-4a20-ba80-9f788c977163.jpg
Læs også
Jobfest i Region Sjælland:
Antallet af job er på sit højeste i ti år
3bb0cc76-e848-4a20-ba80-9f788c977163.jpg
Læs også
Jobfest i Region Sjælland:
Antallet af job er på sit højeste i ti år

- Vi kan se, at flere af de mindre byer fravælges, når nye borgere flytter til regionen. De unge flytter til de store uddannelsesbyer, og borgere med job og familie flytter til de større byer med god offentlig service, et levende handelsliv og gode transportmuligheder. Imens er flere af Region Sjællands mindre byer under pres, udtaler Heino Knudsen.

Skal prøve nye ting af

Udviklingsalliancen vil derfor også arbejde sammen om at udvikle og afprøve nye tiltag, der kan skabe nye mødesteder og nye tilbud i de mindre byer.

Niels Milling, Dansk Erhverv
Læs også
Regionens vækst spurter mod toppen:
De digitale muligheder er afgørende, mener Dansk Erhverv
Niels Milling, Dansk Erhverv
Læs også
Regionens vækst spurter mod toppen:
De digitale muligheder er afgørende, mener Dansk Erhverv

Målsætningen for samarbejdet er, at sparekassen og Region Sjælland i samarbejde med andre sikrer, at der tiltrækkes en milliard kroner i finansiering til mindre og større projekter, der udvikler Region Sjællands byer og lokalsamfund.

Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, og regionsrådsformand Heino Knudsen (S).
Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, og regionsrådsformand Heino Knudsen (S). Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Nyhedsoverblik