Naturen som terapi: - Det er med til at give livsglæde

00:49

Bogen Naturterapi udkom den 29. marts på forlaget Gyldendal. Video: Søren Kiehn - TV2 ØST

En naturvejleder fra Røsnæs har skrevet en bog om naturterapi. For ifølge forfatteren har naturen hjulpet mennesker gennem kriser gennem tiden.

- Naturen er jo med til at give en livsglæde og lyst.

Sådan lyder det fra Lasse Thomas Edlev, der er naturvejleder i Røsnæs, der har skrevet en bog om naturterapi.

For selvom forfatteren har været naturpædagog det meste af sit liv, og kan fortælle om hver eneste lille plante, så tager hans bog fat et andet sted.

Den handler nemlig om, hvordan vi mennesker kan lære at forstå os selv som en del af naturen.

Det at bevæge sig ud i naturen kan opleves som at bevæge sig ind i sig selv, fordi vi jo dybest set er biologiske væsner

Lasse Thomas Edlev, naturvejleder og forfatter

- Bogen kan hjælpe til at få kontakt til det at sanse naturen, opleve naturen, og føle sig forbundet med naturen, siger Lasse Thomas Edlev.

Naturen som frirum

De fleste af os hiver mobilen frem og tager et billede, når vi står overfor et stykke natur, men der er en anden måde.

- Det at bevæge sig ud i naturen kan opleves som at bevæge sig ind i sig selv, fordi vi jo dybest set er biologiske væsner, lyder det fra forfatteren.

- Til hverdag har vi rigtig mange bestemte måder, det forventes, at vi handler på. Og pludselig i naturen er der frirum til at læse alle mulige følelser ind, fordi naturen ikke dømmer. Den har ingen mening om tingene, så vi har lov til at forestille os alt muligt følelsesmæssigt komme i spil.

Naturen har hjulpet folk gennem tiden

Der er mange forskellige fortællinger i bogen om, hvordan naturen gennem tiden har hjulpet mennesker igennem kriser. Men bogen er også lidt af en grønspættebog – bare om dybere emner.

- Bogen rummer jo øvelser, man kan lave. Den rummer meditationer om, hvad man kan lave. Den rummer ideer til, hvordan man i sit eget miljø i sin have, kolonihave, kan gøre ting. Den er også en konkret håndbog i, hvad man kan gøre for at få mere natur omkring sig, siger Lasse Thomas Edlev.

Sat på spidsen kan naturen måske ligefrem hjælpe til, at man på sigt kan lægge psykofarmaka på hylden.

- I en eller anden grad ja, lyder det fra forfatteren.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App