Chok på valgdagen: Naser Khader tror pludselig ikke på Lindholm-planer

Naser Khader og resten af Konservative stemte for Lindholm-planerne - men Khader tror ikke selv på dem, skriver han. Foto: TV2 ØST / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Den konservative profil Naser Khader tror ikke på planerne om et udrejsecenter på udrejsecenter på Lindholm, skriver han i en mail til en borger.

Naser Khader (K) tror ikke, at et tredje udrejsecenter kommer til at ligge på øen Lindholm i Stege Bugt. Det fremgår af en mail, han har sendt til en borger. Borgeren har efterfølgende delt mailen i den offentlige Facebookgruppe ”Alliancen Mod Udrejsecenter Lindholm”.

I mailen skriver folketingsmedlemmet Naser Khader fra Det Konservative Folkeparti blandt andet, at han ikke tror, Lindholm bliver til noget, og at borgeren skal tage det med ro. Da TV2 ØST fanger Naser Khader over telefonen er han dog ikke helt så klar i spyttet.

- Jeg ved det ikke, siger han.

Der er jo stor modstand fra borgerne, og jeg synes, man skal lytte til den kritik fra borgerne

Naser Khader (K)

Du skriver i mailen, at borgeren skal tage det med ro, og at du ikke tror, Lindholm bliver til noget. Tror du ikke det? Ja eller nej?

- Det ved jeg ikke. Jeg tror det ikke. Det er en del af finansloven. Det kan være andre, der mener noget andet efter valget. Der er jo stor modstand fra borgerne, og jeg synes, man skal lytte til den kritik fra borgerne, og jeg har svært ved at forsvare noget, jeg ikke har været med til at træffe, siger Naser Khader til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

En borger har delt svaret fra Naser Khader i en offentlig gruppe på Facebook.

- Det er ikke Konservatives beslutning

At Naser Khader ikke tror på, at Lindholm bliver til noget, er ikke den eneste bemærkelsesværdige bemærkning i mailen til borgeren. I mailen skriver Naser Khader nemlig, at det slet ikke er Konservatives beslutning, men Dansk Folkepartis beslutning, at man vil lave et udrejsecenter på Lindholm.

Hvad mener du med, at det ikke er de Konservatives beslutning?

- Det var noget, der blev truffet en sen nat i forbindelse med finansloven, siger Naser Khader.

I har jo stemt ja til, at der skal være et udrejsecenter på Lindholm?

- Vi har stemt ja til finansloven.

Det er ikke vores idé, man skal sende dem til Lindholm

Naser Khader (K)

Men så har I jo også stemt ja til Lindholm?

- Jeg har ikke været med i finanslovsforhandlingerne, så jeg har ikke været med til at træffe den beslutning.

Men du er jo en del af Det Konservative Folkeparti, og du skriver i mailen, at det ikke er de Konservatives beslutning, men Det Konservative Folkeparti er jo en del af regeringen, som har besluttet det?

- Det er ikke vores idé, man skal sende dem til Lindholm. Vi er med på at lave tre udrejsecentre, men vi er ikke med på at sprede dem i hele landet.

Er Konservative pludselig imod Lindholm?

- Jeg har sagt, at det ikke er noget, der er vokset op i vores baghave, men det er en beslutning, der er truffet af regeringen og DF, men jeg har ikke været inde over det.

Kan du ikke stå på mål for dit partis beslutning?

- Kritikken fra borgerne har gjort indtryk på mig, og jeg har lyttet til dem.

Hvis der er nogen, der kommer med alternative ideer til, hvor det kan være, så er jeg åben over for at se på det

Naser Khader (K)

Hvis du ikke tror på, at planerne om Lindholm bliver aktuelt, og du siger, det er Dansk Folkepartis beslutning - hvorfor er regeringen så gået så vidt med planerne?

- De skal have fundet et sted, og hvis der er nogle, der kommer med alternative ideer til, hvor det kan være, så er jeg åben over for at se på det. De skal ikke spredes i hele landet.

Det lyder jo som Socialdemokratiets udmelding om Lindholm. Er din partiformand Søren Pape enig med dig i det her?

- Det må du spørge ham om.

Så du er imod Lindholm nu, efter du har talt med borgerne i valgkampen eller hvad?

- Jeg kunne godt tænke mig og se på, om der er andre muligheder, men jeg lytter til borgerne. Der er mange beslutninger, der bliver taget og bliver ændret, fordi man har lyttet, og jeg har været meget rundt i kredsen, og folk er meget optagede af det.

Talte for Lindholm i går

Så sent som i går i TV2 ØST’s debat ”Det sidste ord” nævnte Naser Khader, at de kriminelle, udviste udlændinge skal placeres på øen Lindholm ved Kalvehave.

De kriminelle skal være ved Kalvehave

Naser Khader (K)

- Vi har delt dem op i tre grupper. De enlige skal være i Kærshovedgård, familierne i Sjælsmark, og så er det meningen, at de kriminelle skal være ved Kalvehave. Det er en del af en finanslovsaftale, der blev lavet, sagde Naser Khader i udsendelsen i går.

I videoen kan du se Naser Khader forholde sig til Lindholm i debatten i går.

00:54 Luk video

TV2 ØST har været i kontakt med borgeren, som har delt mailen fra Naser Khader. Personen har ikke ønsket at medvirke i denne artikel og har siden slettet sit opslag på Facebook.

TV2 ØST ville gerne have spurgt partiformand Søren Pape Poulsen, hvordan han forholder sig til Naser Khaders udmelding. Han har dog ingen kommentarer, oplyser Konservatives pressetjeneste.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App