Næstveds borgmester: Vi kunne finde et bedre sted til gasledningen

Energinet mener ikke at kunne finde et bedre sted til kæmpegasledningen. Men det mener Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En kæmpe gasledning og en kompressorstation er på vej til Everdrup ved Næstved, hvor mange borgere er bekymrede for at få den som nabo. 

Næstved Kommune har valgt at gå i dialog med Energinet, men borgmester Carsten Rasmussen (S) mener godt, man kunne finde en bedre placering til kompressorstationen. 

quote Vi har sagt i høringssvaret, at vi synes faktisk stadig placeringen af selve kompressorstationen er rigtig dårlig, og at vi gerne vil indgå i en dialog for at finde en bedre mulighed for den

Carsten Rasmussen (S), borgmester

Vi hører, at Energinet ikke kan finde et bedre sted til kompressorstationen end Everdrup, hvad siger du til det?

Jamen jeg er jo ked af den melding, for vi synes jo faktisk, at vi godt i samarbejde med Energinet kunne finde et par muligheder, hvor det generede færre grundejere, hvor de ikke blev lige så synlige i landskabet, som den placering, de har set sig varm på, siger Carsten Rasmussen.

Placering er dårlig

Der har også været en placering i spil ved Rødvig, og her der sagde kommunalbestyrelsen på Stevns nej tak. Hvorfor siger I ikke bare til Energinet, at I heller ikke er interesserede i denne her gasledning ved Næstved?

Kompressorstation Baltic Pipe
Læs også
Energinet: Everdrup er bedste placering for kæmpegasledning
Kompressorstation Baltic Pipe
Læs også
Energinet: Everdrup er bedste placering for kæmpegasledning

Jo, det har vi sådan set også sagt til dem. Vi har sagt i høringssvaret, at vi synes faktisk stadig placeringen af selve kompressorstationen er rigtig dårlig, og at vi gerne vil indgå i en dialog for at finde en bedre mulighed for den. Generelt synes vi jo, det er rigtig irriterende, at vi skal have denne her gasledning, for den generer rigtig mange grundejere, som bliver begrænsede på deres grunde, men hvis vi ikke kan forhindre den i at komme igennem Næstved Kommune, så vil vi i hvert fald gerne indgå i en dialog med Energinet for at finde en placering, hvor man generer så få grundejere som muligt.

Men I åbner for dialog, - hvorfor siger I ikke bare nej?

Det kunne vi også godt, bare sige nej, men nu er det jo Energinet, og det vil sige, det er statens selskab og staten i sidste ende bestemme, om vi overhovedet skal have denne her ledning. Og selvfølgelig kan man ikke gå hele vejen udenom Næstved Kommune, men vi er jo kede af, at de har valgt at lægge netop kompressorstationen i det område, de har ved Everdrup.

Skal ligge væk fra bygninger

Hvad kan du som borgmester gøre for de landmænd i din kommune som er nervøse for at få denne her gasledning i baghaven?

Jamen vi har jo som sagt lavet det her høringssvar til Energinet, og vi vil selvfølgelig også prøve at påvirke Energinet til, at hvis ledningen skal komme igennem forskellige landmænds grundstykker, så skal den i hvert fald såvidt muligt genere færrest mulige, og det vil sige, vi skal sikre os, at den ikke kommer til at ligge tæt på bygninger, sådan så hvis en landmand står om fem år og gerne vil udvide sine bygninger, enten en svinestald eller noget andet, så skal han betale for at denne her gasledning skal flyttes. Men sådan at der, hvor gasledningen skal ligge, der generer den færrest mulige, og der er ingen der får begrænsninger på deres ejendomme de første 50 år.

Men Energinet de har sagt, at de ikke vil betale, hvis denne her gasledning skal flyttes i fremtiden. Hvordan vil du hjælpe de landmænd, der nu kommer til at stå i sådan en situation?

Så er det netop vigtigt, at vi får lagt den nogle steder, hvor den ikke kommer til at ligge tæt på bygninger, men den kommer til at ligge så lagt væk fra bygningerne på den enkelte landmands arealer, sådan så man kan sige, her kommer vi i hvert fald ikke til at bygge de næste 40-50 år.

indsl_bp_landsby.transfer2.jpg
Læs også
Landsby frygter at blive naboer til gasledning
indsl_bp_landsby.transfer2.jpg
Læs også
Landsby frygter at blive naboer til gasledning

 


Nyhedsoverblik