Næstved Storcenter er druknet i 30.000 liter vand

Et brud på et sprinkleranlæg betød, at Næstved Storcenter mandag morgen stod under store mængder vand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natten mellem søndag og mandag gik alarmen i Næstved Storcenter. Men det var hverken en tyv eller en edderkop på afveje, der satte alarmen i gang.

I stedet var det et brud på centrets sprinkleranlæg, der var årsag til ståhejen. Og det var ikke bare et lille brud. 30.000 liter vand er nemlig fosset ud i flere butikker.

- Bruddet skete på første sal, og sådan noget vand søger jo nedad. Det begyndte at sive ned i stueplan og ned i kælderen, siger centerchef Charlotte Schwartzlose til TV ØST.

- Det var jo en rystende oplevelse.

quote Det var jo en rystende oplevelse

Charlotte Schwartzlose, centerchef

Er i drift igen

Det er gået hårdest udover Outletbutikken, Normal, Søstrene Grene og Sushi House. På første sal er Tryg og Happy Feet ramt.

- Status er, at vi er i drift igen, og stort set alle butikker er åbne igen. Elektriciteten er genetableret, og vandet er væk. Vi har dog en enkelt butik, der har med fødevarer at gøre, og som lige skal have en ekstra rengøring, og så har vi en udfordring med at få affugtet på første sal, siger centerchefen.

Siden meldingen om vandskaden kom, har mange arbejdet hårdt for at blive klar til at åbne igen. Natten mellem søndag og mandag arbejdede 15 til 20 mand med at affugte og fjerne vand.

- Der har virkelig været mange, der har lagt sig i selen her. Der har været indsatsfolk fra det meste af Sjælland, som har hjulpet med at tømme vand, og hele mit eget team har været en stor støtte og hjælp, slutter Charlotte Schwartzlose.


Nyhedsoverblik