Næstved-motorvej sprænger budgettet: Koster 100 mio. pr kilometer

Politikerne er enige om ruteføringen for motorvejen mellem Næstved og Sydmotorvejen. Men ruten koster fem gange mere end først antaget, og politikerne har ikke pengene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kommer til at koste langt mere end først antaget at bygge Sydmotorvejen. 

Det viser Vejdirektoratets undersøgelse af byggeomkostninger og miljøforhold omkring motorvejen.

Det oplyser transportminister Ole Birk Olesen (LA) onsdag.

- Af VVM-undersøgelsen kan vi se, at projektet er væsentligt dyrere end hidtil antaget. Med den nuværende investeringsudfordring er det ikke muligt at tilføre midler til projektet, siger han i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer samme dag, som en bredt politisk flertal på Christiansborg lagde sig fast på linjeføringen af motorvejen.

Koster 1,6 milliarder kroner

Motorvejen kommer til at koste 1,6 milliarder kroner at opføre - det svarer til en pris på mere end 100 millioner kroner pr. kilometer for den omkring 15 kilometer lange strækning.

Der er dog kun afsat 336,6 millioner kroner til projektet indtil nu - og det er for lidt til at bygge selv til en lille del af motorvejen.

- Forligspartierne er enige om at reservere pengene, og vente indtil der senere kan afsættes yderligere midler til enten en 1. etape af vejen, der giver trafikal mening, eller etablering af motorvej på hele strækningen, siger ministeren.

Politikerne er dog blevet enige om at reservere en del af de allerede afsatte penge, sådan så boligejere kan fremrykke en mulig ekspropriation.


Nyhedsoverblik