Næstved Kommune lander rekordstort overskud

Sidste års sparerunde giver nu plus på kontoen i Næstved, der kan prale af et kæmpe overskud på 130 millioner på 2015-regnskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Økonomien hos borgmester Carsten Rasmussen (S) må siges at tage sig ganske flot ud i øjeblikket.

Hele 130 millioner kroner har Næstved formået at skrabet sammen i et rekordstort overskud i regnskabet for 2015 – en gevinst, som nu kommer i kølvandet på sidste års store spareøvelse i kommunen.

Det fortæller Sjællandske.

Ifølge avisen er det først og fremmest store nedskæringer på ældreområdet og skolerne i kommunen, som har fået millionerne til at lande i kommunekassen igen.

- Og det er positivt. Vi har gjort meget for at reducere udgifterne i 2015, og nu ser vi resultatet. Vi har sat tæring efter næring, og det virker, til borgmester Carsten Rasmussen (S) til Sjællandske.

Det var et bredt tværpolitisk flertal bestående Socialdemokraterne, Venstre, Konservative og SF, der i sin tid vedtog budgettet for 2015, hvilket betød en kraftig opstrammer af udgifterne.

Mulig joker på millioner
Der er fortsat ikke landet nogen aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. Derfor er det usikkert, om et muligt omprioriteringsbidrag kommer til at koste Næstved Kommune omkring 35 millioner kroner. Ifølge aftalen skal størstedelen af de penge dog gå tilbage til kommunen igen. 


Nyhedsoverblik