Næsten halvdelen af de nye rekrutter i Vordingborg er kvinder

I Vordingborg er antallet af kvindelige rekrutter firdoblet i forhold til august sidste år. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Vordingborg er antallet af rekrutter firdoblet i forhold til sidste år.

Her har 18 unge kvinder og 21 unge mænd netop taget hul på en helt ny tilværelse, hvor de på fire måneder skal gennemgå en militær basisuddannelse.

Det er en målrettet indsats for at få flere kvinder til at søge ind i forsvaret, der er skyld i stigningen, fortæller Peter Gutfeld, der er chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen.

quote For et par år siden, der kommunikerede vi stort set kun med de unge mænd fra en årgang

Peter Gutfeld, chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen

- For et par år siden, der kommunikerede vi stort set kun med de unge mænd fra en årgang, siger han og fortæller, at man nu også skriver direkte til de unge kvinder, det år de fylder 18 år.

Derudover arbejder forsvaret også med at gøre det nemmere for kvinderne at se dem selv som rekrutter.

Vaernepligtige starter
Læs også
Flere kvindelige værnepligtige trækker i trøjen
Vaernepligtige starter
Læs også
Flere kvindelige værnepligtige trækker i trøjen

- Nogle af de ting, vi har arbejdet med, det er selvfølgelig, hvordan vi fremstiller forsvaret, altså hvordan vi gerne vil vise forsvaret, så kvinderne kan se sig selv i værnepligten, siger Peter Gutfeld.

- Det har meget med billeder at gøre, og der er vi begyndt at bruge meget mere kvinder i uniform i vores marketingskampagner, siger han.

Soldater er soldater

Selvom kønsfordelingen ændrer sig på de danske kaserner, så bliver der ikke lavet om på forholdene. Kvinder og mænd sover på de samme stuer, og der forventes præcist det samme af rekrutterne.

- Når vi får dem ind i systemet, så er de soldater, og når vi gør det på den måde, så får vi en meget mere homogen gruppe at arbejde med, fortæller Peter Gutfeld.  

Flådestation Korsør
Læs også
Forlig med flere værnepligtige og mere genopbygning på vej
Flådestation Korsør
Læs også
Forlig med flere værnepligtige og mere genopbygning på vej

Han glæder sig over, at der kommer flere forskellige typer af rekrutter ind på kaserner som den i Vordingborg, hvad end det drejer sig om køn, etnicitet eller socioøkonomisk baggrund.

- Vi oplever, at vi får en mere nuanceret opgaveløsning, når der er mangfoldighed tænkt ind i det her, hvad enten det er mænd, kvinder eller det er i et meget bredere perspektiv, siger Peter Gutfeld.

Også i Slagelse stiger antallet af kvindelige rekrutter. I 2018 var 20,5 procent af rekrutterne i Slagelse kvinder, mod 25,3 procent i år.  


Nyhedsoverblik