Nægtede at give en cigaret: Erling Hansen blev overfaldet af drengene fra Motalavej

Den 12. marts blev 65-årige Erling Hansen overfaldet af en gruppe unge på Motalavej, fordi han ikke ville give dem en cigaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg sad med åbent vindue og røg en cigaret. Så kom en flok på otte-ti stykker hen til mig. En spurgte, om jeg gav en cigaret. Så sagde jeg 'næ, det gør jeg ikke. Du kan selv købe dine cigaretter'. 

Sådan sagde Erling Hansen den 12. marts omkring klokken 19.30 på Motalavej i Korsør, skriver Ekstra Bladet. 

Lige efter, han havde afvist drengene, bliver de meget nærgående. 

- En stikker hovedet ind ad vinduet. Ham skubber jeg ud med min krykke og siger 'du kan godt forsvinde'. Hvad han havde i hænderne, ved jeg ikke. Men jeg får en stor flænge i tommelfingeren, siger Erling Hansen til avisen. 

Knaldet ned bagfra

Den 65-årige Erling Hansen var tidligere vicevært på Motalavej. Og han plejede egentligt at holde af området, men det ændrede sig efter episoden den 12. marts. 

Her blev han overfaldet på parkeringspladsen uden for Lidl, hvor han holdt og ventede på sin kone, der var inde og købe kartofler. 

Læs også
Familier på Motalavej fik ophævet deres lejemål: Nu gør de indsigelser i sagen
Læs også
Familier på Motalavej fik ophævet deres lejemål: Nu gør de indsigelser i sagen

Efter Erling Hansen fik skubbet den ene unge væk, springer en anden op bag på bilen. Erling Hansen bliver gal og stiger ud af bilen. 

- Jeg ved godt, at nu får jeg nok et par på hovedet. Men jeg har det også sådan, at jeg må gøre noget for at undgå, at de alle hopper op på taget, siger han til avisen. 

- Først er der en, der sparker efter mig. Ham slår jeg væk med krykken. Men så bliver jeg knaldet ned bagfra af ham, der hoppede op på bilen. 

Idømt fængselsstraf

Erling Hansen blev slået så hårdt, at han falder omkuld og samtidig taber sit høreapparat. Da hans kone kommer ud fra Lidl, er Erling Hansen netop kommet på benene igen. Han bløder kraftigt. 

Hans kone henter vagten inde fra butikken, men da hun og vagten kommer ud, stikker drengeflokken af. 

To af drengene på 16 og 17 år er blevet dømt i dagen. De blev idømt tre måneders ubetinget fængsel og ni måneders betinget fængsel som straf. 

2014-01-18_204527.jpg
Læs også
Drenge dømt efter ballade på Motalavej
2014-01-18_204527.jpg
Læs også
Drenge dømt efter ballade på Motalavej

Foruden overfaldet på Erling Hansen blev de to unge blev også dømt skyldige i et røveri, hvor de udsatte en vagt for trusler med en pistollignende genstand.

- Jeg er tilfreds med, at retten har fundet de tiltalte skyldige i vold og røveri. En sanktion på 1 års fængsel viser, at der ses med alvor på denne type kriminalitet, lød det fra anklagerfuldmægtig Stephen Pedersen efter dommen.

Sagen for Boligretten

Seneste nye i sagen er, at drengenes familier har fået ophævet deres lejekontrakter af BoligKorsør. Det gav familierne fem dage til at fraflytte lejlighederne. 

Men det er ikke sket. Familierne har derimod gjort indsigelser, hvilket betyder, at sagen nu ender i Boligretten. 

- Der er gjort indsigelser i sagen. Derfor er den nu landet i Boligretten, med mindre familierne trækker i land, sagde Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør, til TV ØST. 

 

Men at ophæve kontrakten er ifølge advokaten for den ene familie en overdrivelse. 

- Det signal, boligforeningen sender, virker på mig, som om der skal statueres et eksempel. Jeg synes, det går for vidt. Og jeg ser frem til retssagen, siger Martin Andersen fra Advokatfirmaet Storm & Thygesen til Ekstra Bladet.

Se det tidligere indslag om familierne, der er blevet smidt ud af deres boliger på Motalavej: 

Familier bliver smidt ud af deres lejligheder på Motalavej i Korsør efter at unge mænd er blevet straffet

Nyhedsoverblik