Naboer til rotterede: Kommunen burde have gjort noget

I Toksværd har en forladt ejendom udviklet sig til et sandt paradis for rotter. På trods af gentagne henvendelser fra naboerne har Næstved Kommune ladet stå til de sidste fire år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Toksværd Bygade ligger et forladt hus, der ikke bare er en øjebæ i landskabet, men også ødelægger naboernes nattesøvn.

På ejendommen er der et stort hul ved kloaken, og både huset og grunden vrimler derfor med rotter.

- Vi havde ikke engang boet her en uge, før vi så de første rotter, mens vi sad og spiste middagsmad ude på terrassen. Det er nu fire år siden, og vi har anmeldt det på RotteWeb flere gange siden da, fortæller Allan Nikolajsen, der er nabo til ejendommen.

Frygter for sovende børn

RotteWeb er kommunernes portal til at anmelde rotteangreb, men Allan Nikolajsens anmeldelser har ikke fået Næstved Kommune til ar reagere.

- Det er bekymrende, at kommunen ikke skrider ind. Vi har børn, som ligger i barnevogn udenfor, og vi er bange for, at rotterne kravler op i vognen, mens de sover, siger han. 

Allan Nikolajsen mener, at Næstved Kommune bør gøre noget ved rotteproblemerne på naboejendommen.
Allan Nikolajsen mener, at Næstved Kommune bør gøre noget ved rotteproblemerne på naboejendommen. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Også længere oppe ad vejen går rotteproblemerne ud over søvnen.

- Vi har soveværelse 20 meter fra hullet. Det betyder, at vi er nødt til at sove for lukkede vinduer, for ellers får vi rotter ind om natten, fortæller Thomas Duus Jürgensen, der bor på modsatte side af den forladte ejendom.

Kan ikke dræbes med gift

Thomas Duus Jürgensen har boet på vejen i to år, og også han har løbende anmeldt problemet til Næstved Kommune.

- Jeg mener, at det er kommunens ansvar at få gjort noget ved de rotter. De har været ude med rottegift et par gange, men problemet er, at der er et hul direkte ned til hovedkloaken. Indtil hullet er lukket, vil de aldrig kunne slå alle de rotter ihjel. Der kommer bare nogle nye. Kloaken skal repareres, hullet skal lukkes, og stod det til mig, skulle huset kondemneres og rives ned. 

Rotter på Sjælland
Læs også
Sjællandske kommuner er hårdt plaget af rotter
Rotter på Sjælland
Læs også
Sjællandske kommuner er hårdt plaget af rotter

Frygt for at blive bidt om natten

Efter at naboerne er gået til medierne, har kommunen nu givet ejeren af grunden, der ifølge naboerne er en ældre resursesvag mand, påbud om at lukke for hullet inden for en måned.

Men det er alt for sent, mener Thomas Duus Jürgensen, der generelt er utilfreds med kommunens håndtering af sagen.

- Vi får intet svar, når vi henvender os på mail eller telefon. Kommunen svarer kun, når vi henvender os via journalister. Hvis der ikke snart sker noget, fylder jeg selv hullet op med beton. Det må jeg ikke, men så må jeg tage en bøde for det. Det er jeg nødt til. Vi skal kunne sove om natten uden at være bange for, at der er en rotte, der bider os i tæerne. Det holder simpelthen ikke. 


Nyhedsoverblik