Naboer klager over manglende information om stor udvidelse af medicinfabrik

En manglende miljørapport og rod i kommunikationen. Sådan lyder kritikken fra beboere tæt på Lundbeck-fabrikken i Lumsås.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred Kommune er kommet i hård modvind efter høringsperioden for et nyt lokalplanforslag, fordi en miljørapport blev tilføjet fire uger senere end høringsfristens start.

Det var sommerhusejer Nina Belling og hendes mand, der skrev et læserbrev til Nordvestnyt, hvor de påpegede den manglende miljøvurdering. Læserbrevet udkom d. 19. maj 2017.

Fem dage senere modtog beboerne en mail i deres e-boks om den forlængede høringsfrist. Og som Nina Belling fortæller, så er rapporten et meget vigtigt stykke papir, som var svær at finde.

Formand: Det er helt naturligt

Formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred kommune, Morten Egeskov (V),  mener ikke, at der noget unaturligt i det: 

Læs også
Her vil Lundbeck udvide i Lumsås
Læs også
Her vil Lundbeck udvide i Lumsås

- Sådan en miljørapport er en vurdering af miljøkonsekvenserne af lokalplanen, så den kan selvfølgelig ikke laves, inden lokalplanen ligger klar. Nogle gange sender man dem ud sammen eller venter med lokalplanen. Her har vi valgt at sende lokalplanen ud med det samme, og så har vi sendt miljøvurderingen ud derefter, udtaler Morten Egeskov til TV ØST.

Ændrede naturmark fra landzone til byzone

Men miljørapporten er ikke det eneste stykke papir, som, beboerne føler, har været svært at finde.

For halvandet år siden udsendte byrådet et forslag til et kommuneplantillæg i offentlig høring. Tillægget skullegøre det muligt at ændre naturmarken ved Lundbeck fra landzone til byzone. Ændringen danner grundlag for, at den ny lokalplan kan gennemføres.

Dengang fik beboerne ikke direkte besked om kommuneplantillægget som de gjorde ved den seneste høring om lokalplanforslaget.

Morten Egeskov har svært ved at forstå beboernes frustration og mener, at kommunen har handlet helt efter bogen:

- At påstå, at der mangler information i den her sag. Det er simpelthen forkert. 

Senest kom Danmarks Naturfredningsforening med kritik af projektet. Og naboerne forstår heller ikke, hvordan Lundbeck kan få lov til at udvide.
heidi_lumsas.jpg
Læs også
Nabo til Lundbeck: Det er lige før, man er grædefærdig
heidi_lumsas.jpg
Læs også
Nabo til Lundbeck: Det er lige før, man er grædefærdig

Nyhedsoverblik