Nabo til ny betonfabrik: Jeg er bekymret for støv og støj

Bjarne Ipsen er nabo til den kommende betonfabrik i Svinninge ved Holbæk. Han frygter støj og støv fra grus og tunge lastbiler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bjarne Ipsen bor på Smedevej i Svinninge.

På nabovejen, Nordgårde ligger plastrørsvirksomheden Uponor, men den er blevet solgt til en jysk betonproducent, Industri Beton Holding A/S, som rykker ind til næste år.

quote Jeg ved, hvordan det støver på gruspladser. Nu arbejder jeg selv i en trælast, hvor der også er grus, så det er nok mest det, vi er bekymrede for

Bjarne Ipsen, Svinninge

Betonfirmaet forventer at skulle bruge 40-50 ansatte i 2018 og 10-20 stykker mere i 2019.

- Arbejdspladserne er jo fine nok, jeg er bare mere bekymret for støj og støv, som generelt vil komme til at genere os, siger Bjarne Ipsen.

Han fortæller, at betonfabrikken bl.a. vil skulle bruge en del grus.

- Jeg ved, hvordan det støver på gruspladser. Nu arbejder jeg selv i en trælast, hvor der også er grus, så det er nok mest det, vi er bekymrede for, siger Bjarne Ipsen.

Frygter at vej bliver lukket

Det er også mere og tungere trafik, der bekymrer bjarne Ipsen og flere af de andre naboer i området.

I dag kommer man nemlig ind til Uponors bygninger via Nordgårde, men det er ikke sikkert, det bliver ved med at være sådan.

- Vi har ad bagvejen hørt rygter om, at man vil lukke Nordgårde og så åbne Smedevej ned til de boliger, der ligger bag ved fabrikken. Det er vi ikke specielt vilde med. Vi ved, at der kører store traktorer og alt muligt den vej ned i dag, så det bliver en omvæltning lige pludselig, siger Bjarne Ipsen. 

Den nye betonvirksomhed skal ligge på Nordgårde. Bjarne Ipsen bor på Smedevej, som er en parallelvej.
Den nye betonvirksomhed skal ligge på Nordgårde. Bjarne Ipsen bor på Smedevej, som er en parallelvej.

Kommune: Vi har indkaldt til borgermøde

Hos Holbæk Kommune har borgmesteren godt hørt om de bekymrede borgere:

- Jeg kan godt forstå, at det sætter nogle tanker i gang, når man hører, der er en betonvarefabrik, der skal starte en produktion op her. Hvad kommer det til at indebære, og derfor er det også, vi har indkaldt til et borgermøde, siger Søren Kjærsgaard (Venstre). 

Borgermødet finder sted d. 22. juni.

- Her vil virksomheden komme og fortælle om, hvad de er for en størrelse, hvad de laver, hvordan produktionen kommer til at være her – og hvad det er for nogle medarbejdere, de kommer til at skulle ansætte her, siger Søren Kjærsgaard og fortsætter:

- Vi fra kommunen deltager også og fortæller om de myndighedskrav, der er til at skulle etablere sådan en virksomhed, sådan så alle borgerne i Svinninge kan få svar på deres spørgsmål og få afklaret deres usikkerhed om, hvad er det, der kommer til at ske.

Læs også
Borgmester: Beton-arbejdspladser er en appelsin i turbanen
Læs også
Borgmester: Beton-arbejdspladser er en appelsin i turbanen

Nyhedsoverblik