Nabo til bro-ulykke: Det lød som en container, der faldt mod jorden

Flere naboer til den ikoniske A-bro i Næstved blev tirsdag godt forskrækkede af et stort brag, da en lastbil kolliderede med broen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det første, jeg tænker er, at jeg ikke håber, der er sket chaufføren noget. Men der er i hvert fald sket en ulykke, og den er meget stor, fortæller Per Wahlers Nielsen, der bor få minutter fra A-broen i Næstved, som tirsdag blev påkørt.

Klokken 12.42 tirsdag ramte en lastbil ind i broen ved Kalbyrisskolen og efterfølgende styrtede broens brodæk sammen. Lastbilens chauffør slap uden alvorlige skader, men sad fast i førerhuset på lastbilen efterfølgende - det tog noget tid for brandvæsenet at få lastbilchaufføren fri.

Læs også
Lastbil påkører bro – vragdel rammer nærliggende skole
Læs også
Lastbil påkører bro – vragdel rammer nærliggende skole

- Han lå på en måde, som gjorde det svært for os at komme ind til ham og få ham frigjort nede omkring benene. Han har været ved bevidsthed hele tiden, fortæller indsatsleder på stedet, Thomas Halskov fra Midt - og Sydsjællands Brand & Redning.

Efterfølgende blev chaufføren bragt til en ambulance, som holdt ventende på ulykkesstedet. 

Vragdel rammer nærliggende skole

Ifølge politiet var der tale om et voldsomt sammenstød, hvor en vragdel fra lastbilen eller broen blev kastet over mod den nærliggende Kalbyrisskolen.

- Der er formentlig tale om en jerndrager fra broen, som er røget over mod skolen i forbindelse med kollisionen. Heldigvis kommer ingen til skade, lyder det fra indsatsleder Thomas Halskov.

Et stykke metal har ramt muren på Kalbyrisskolen ved siden af broen.
Et stykke metal har ramt muren på Kalbyrisskolen ved siden af broen. Foto: Mathias Dejrup Hansen

Ifølge politiet kørte lastbilen med en kran, som ikke var sænket. Derfor kolliderede den med broen.

- Jeg kom kørende og så hører jeg bare, det siger bang ned i jorden, ligesom en stor container, der falder ned eller lignende. Og så ser jeg bilerne begynder at stoppe en efter en og så kan jeg se, der er sket en ulykke, siger Per Wahlers Nielsen, der bor tæt på broen.

Han håber nu, at gangbroen hurtigt kan komme i funktion igen.

- Ja, både for skolebørnenes, men også andre menneskers skyld, fordi den er rimelig befærdet den bro, siger Per Wahlers Nielsen.


Nyhedsoverblik