Nabo om ulovlig aflytning: Det er mærkeligt at kvinden slipper for straf

En 48-årig kvinde er blevet dømt skyldig for ulovlige aflytninger af nabos hus, men slipper for straf. Det undrer naboen, der blev ulovligt aflyttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fredag slog Retten i Næstved fast, at det var ulovligt, da en kvinde tilbage i 2016 opsatte aflytningsudstyr i muren hos sin nabo i Korsør. Hun troede, at den forsvundne Emilie Meng befandt sig i huset. I dag blev den 48-årige kvinde så dømt skyldig, men hun fik ingen straf for handlingerne.

Dommeren mente nemlig, at hun havde handlet i god tro.

Naboen, som blev aflyttet ulovligt flere gange, var Finn Petersen. TV2 Øst har været i kontakt med ham efter retten kom med sin afgørelse, der ikke selv ønsker at stå frem. Han undrer sig i dag over, at hun ikke fik en decideret straf.

Hans bistandsadvokat, Steen Djurtoft, var dog mere tilfreds med rettens afgørelse.

- Jeg er tilfreds med, at man domfælder i sagen. Det er det, der har båret mit synspunkt, og baggrund for anmeldelsen og klagen over, at man ikke har efterforsket fra politiets side på det her, siger Steen Djurtoft.

Artiklen fortsætter under billedet.

Steen Djurtoft er bistandsadvokat for Finn Petersen, der fik ulovligt aflyttet sit hus, og han var tilfreds med dommen til den 48-årige kvinde.
Steen Djurtoft er bistandsadvokat for Finn Petersen, der fik ulovligt aflyttet sit hus, og han var tilfreds med dommen til den 48-årige kvinde. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Har delt lydfiler med politiet

Emilie Meng forsvandt i juli 2016 efter en bytur. Og den 48-årige kvinde troede, at pigen opholdt sig i naboens hus. Derfor lavede hun flere optagelser med sin mobiltelefon, hvor hun placerede den i et hul i muren på nabohuset, ligesom hun også brugte andet aflytningsudstyr.

Under dagens retsmøde kom det frem, at kvinden havde delt flere af sine lydoptagelser med politiet. Og hun havde dengang forklaret dem, at de var optaget i naboens hus.

Men politiet havde ikke fortalt hende, at aflytningerne var ulovlige. Derfor blev hun i retten ikke dømt nogen straf for handlingerne, da hun havde handlet i god tro. Den afgørelse følte Finn Petersen var mærkelig, da TV ØST’s reporter talte med ham.

Samtidig gav han udtryk for, at det var endnu mere mærkeligt, at det blev slået fast, at politiet godt var klar over, at naboen aflyttede ham ulovligt og på sin vis accepterede det. Ifølge Finn Petersen er det meget problematisk, at ingen fra politiets side har forsøgt at stoppe det. Det mener hans bistandsadvokat også er kritisabelt.

- Politiet lader private efterforske på politiets vegne, og det er selvfølgelig stærkt problematisk, at det skulle været sket og fuldstændig uacceptabelt, siger Steen Djurtoft.

Kunne høre kvindes råb om hjælp

Den nu dømte 48-årige kvinde mente dengang, at hun kunne høre en ung kvinde i nabohuset, der råbte om hjælp. Hendes henvendelser til politiet førte til, at Finn Petersen efterfølgende fik ransaget sit hus fem gange. Poilitiet fandt dog aldrig noget mistænkeligt i huset.

I dag forklarede Finn Petersen bistandsadvokat, at pensionisten håbede på en straf til kvinden.

- Min klients udgangspunkt var, at der var udmålt en straf. Omvendt er jeg sikker på, at min klient er af den opfattelse, at hvis hun (den 48-årige kvinde, red.) har fortsat sin efterforskning, fordi politiet har sagt ja til det. Altså det var sanktioneret for politiet, så tror jeg godt min klient kan forstå, at hun ikke skal straffes, siger Steen Djurtoft og tilføjer:

- Men jeg synes i høj grad politiet har et problem.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke villet svare på kritikken.

aflytning2.jpg
Læs også
Kvinde dømt skyldig i ulovlig aflytning i Emilie Meng-sag - men slipper for straf
aflytning2.jpg
Læs også
Kvinde dømt skyldig i ulovlig aflytning i Emilie Meng-sag - men slipper for straf

Har søgt erstatning på 75.000 kroner

Efter de mange ransagninger har pensionisten Finn Petersen gjort krav på at få en erstatning på 75.000 kroner. Men ifølge dommeren var der ikke nok oplysninger i sagen. Derfor henviste hun pensionisten til at lave et civilt søgsmål. 

Den mulighed overvejer Finn Petersen nu. Men han lagde ikke skjul på, at hele sagen har taget hårdt på ham. Derfor vil han gøre op med sig selv, hvor meget han kan holde til. De sidste to et halvt år sagen har kørt, føler Finn Petersen er blevet revet ud af hans liv og taget psykisk hårdt på ham. 

Finn Petersen har dog fået tilkendt erstatning på 1.200 kroner per ransagning ved byretten. Og i december sidste år fik han forhøjet erstatningen til 3600 kroner per ransagning ved Østre Landsret.

Den 48-årige kvinde, som blev dømt skyldig i de ulovlige aflytninger, skal betale sagens omkostninger.


Nyhedsoverblik