Movia sætter en kæp i hjulet på delebilen i Jungshoved

En delebil på halvøen Jungshoved ved Præstø skulle være løsningen på at komme til og fra halvøen. Men nu bremser Movia ideen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På halvøen Jungshoved ved Præstø kører der ingen busser.

Og har man ingen bil, er Movias Flextrafik den eneste mulighed for at komme til og fra halvøen. Men Lokalrådet har fået en idé - de vil have en delebus.

Delebussen skal lejes eller leases af Vordingborg Kommune og køres af frivillige chauffører fra området, der skal køre daglige ture til og fra Præstø.

quote Den umiddelbare vurdering fra deres jurister er, at når der er et kommunalt tilskud, så er det kollektiv trafik

Bo Kuno Christensen,  fagleder på Vordingborg Kommunes kørselskontor

Men Movia bremser ideen om delebussen. De opfatter nemlig delebussen som en konkurrent til Movias kollektive trafik, skriver Sydsjællands Tidende. 

- Jeg er overrasket over Movias svar. Den umiddelbare vurdering fra deres jurister er, at når der er et kommunalt tilskud, så er det kollektiv trafik. Men de synes også, det er interessant, og de vil gerne være med i udviklingen af projektet, siger Bo Kuno Christensen, der er fagleder på Vordingborg Kommunes kørselskontor, til Sydsjællands Tidende. 

Læs også
Der kører ingen busser: Nu vil halvø have sin egen delebus
Læs også
Der kører ingen busser: Nu vil halvø have sin egen delebus

Et skridt baglæns

- Det stiller jo sagen noget anderledes, så vi må lige træde et skridt baglæns, siger Bo Kuno Christensen. 

Han har kigget i en rapport fra Center for Landdistriktsforskning om borgerdrevne og kommunalt støttede transportordninger andre steder i landet.

- Her står intet om, at Movia opfatter det som kollektiv trafik. Der står også i rapporten, at lovgivningen på området er lidt uklar. Derfor roder vi nu rundt i, hvor vi str henne, siger han til avisen. 

- Jeg er i dialog med Movia og vil også spørge dem, hvad der ligger i "kollektiv trafik". En hel del andre kommuner synes også, det er interessant, fordi de er presset økonomisk på flexturen. 


Nyhedsoverblik