Motionsløb over Storebæltsbroen deler vandene

Der er delte meninger til, om det skal være muligt at arrangere motionsløb over Storebæltsbroen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Fredag blev det igen muligt at arrangere motionsløb på Storebæltsbroen. Det er dog langt fra alle, der synes, at det er en god idé.

Danmarks nye transportminister besøgte fredag Storebæltsbroen. Her præsenterede han sin første handling som minister.

Ministeren gjorde det muligt at arrangere motionsløb, der krydser Storebæltsbroen mellem Nyborg og Korsør. Et løb, der har været afholdt seks gange tidligere.

Transportministeren havde fredag inviteret viceborgmester i Slagelse Kommune Villum Christensen (LA), Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og løbsdirektør for Broløbet Storebælt Per Hansen til at løbe en tur ved broen.

Her var alle fire enige om, at det var en festdag, hvor en god nyhed blev præsenteret.

Artiklen fortsætter under billedet

Transportminister Benny Engelbrecht (i midten) åbner for motionsløb på Storebæltsbroen. En god idé, mener de resterende herrer på billedet. Foto: Stephan Svingkær - TV2 ØST

Tosset og skørt

Det er dog ikke alle, der er enige i den holdning. TV2 ØST talte fredag med bilister ved Storebæltsbroen.

- Jeg er principielt imod det, der er så mange andre steder man kan løbe og cykle.

Sådan lyder den klare udmelding fra en af de bilister, vi talte med fredag. Den kommer fra Christina Røschmann fra Holbæk.

- Jeg synes, at det er tosset. Jeg synes, at det er skørt. Jeg forstår ikke argumentet. Der er så mange andre fine steder, man kan løbe, uden man behøver stoppe al trafik. Det er jo både lastbiler og busser og alt muligt, der står standby, siger Christina Røschmann.

Mere positiv er Kim Andersen fra Helsingør, som fredag krydsede Storebæltsbroen.

- Jeg synes, at det er rigtig okay, at man laver lidt festligt ud af det en gang i mellem. Jeg synes, at så travlt bør man ikke have, at man ikke kan acceptere det, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Sidste broløb var i 2017. Stod det til den tidligere transportminister kom der slet ikke flere af slagsen.

Politisk uenighed

Beslutningen om fjerne muligheden for at arrangere motionsløb over Storebæltsbroen kom fra den tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA). Selvom hans afløser Benny Engelbrecht fredag annullerede en beslutning, er han stadig imod.

- Motionsløb er dejlige, men de må afholdes alle mulige andre steder end på motorvejsbroer, som er de fleste danskeres eneste mulighed for at rejse mellem Vest- og Østdanmark, skriver Ole Birk OIesen i en udtalelse til TV2 ØST.

Ole Birk Olesens beslutning faldt dog ikke i god jord hos hans egen statsminister. Under den netop overståede valgkamp besøgte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) broen. Her bebudede han, at var uenig i sin ministers beslutning om at lukke broløbet og gerne så, at det kom tilbage.

- Men man kan ikke lede en regering, hvis man går rundt og saver benene af folk (ministrene, red.) hver anden dag, fordi de har truffet en beslutning, man synes er forkert. Derfor har jeg fuld respekt for, at transportministeren har truffet den beslutning, men i Venstre har vi aldrig kunnet lide det. Og nu hvor vi er i valgkamp, som er befrielsens øjeblik, og man kan sige, hvad man mener, så siger vi, at som parti ser vi meget gerne, at Broløbet kommer igen, sagde Lars Løkke Rasmussen (V), da han besøgte Storebæltsbroen den 1. juni.

Også Ole Birk Olesens egen partikollega Villum Christensen har svært ved at forstå, hvorfor der ikke skulle kunne arrangeret motionsløb over Storebæltsbroen.

- Jeg synes, at det er en rigtig god beslutning, og jeg var jo heller ikke helt enig med Ole Birk i, at risikoen for ulykker er så stor, at det skulle være nødvendigt. Vi skal huske op, at det kun er hver tredje år, sagde Villum Christensen, da han fredag besøgte Storebæltsbroen sammen med transportministeren.

Planen er, at næste udgave af Broløbet Storebælt skal afholdes i 2020.

01:45 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App