Mor til handicappet datter fik inddraget støtten, da hun flyttede kommune

Mor til handicappet datter mistede erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, da hun flyttede fra Slagelse til Holbæk Kommune. Uheldigt, mener kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jeanette Damgaard Ussing fra Jyderup er selvstændig og har passet sin 8-årige, handicappede datter hjemme i flere år.

Men efter hun flyttede fra Slagelse til Holbæk Kommune har hun fået inddraget sin økonomiske støtte i form af tabt arbejdsfortjeneste. Sagen ligger nu i ankestyrelsen, og familien har nu måtte undvære støtten i fire måneder, mens sagen behandles.

- Jeg synes, at det er forkert, at man  ikke indkalder borgerne til møde og finder ud af, hvad der er op og ned, siger Jeanette Damgaard Usssing til TV ØST.

Lider af muskelsygdom

quote Jeg synes, at det er forkert, at man  ikke indkalder borgerne til møde og finder ud af, hvad der er op og ned

Jeanette Damgaard Usssing

Datteren, 8-årige Josephine Damgaard Ussing, har en muskelsygdom, og derfor har hendes mor gået mere hjemme end de fleste for at træne og passe hende. 

Da støtten ophørte forsøgte familien at løse problemet ved at Jeanette Damgaard Ussings mand sagde sit job op i september måned, for at han kunne søge om tabt arbejdsfortjeneste. 

Men han fik afslag. Begrundelsen var, ifølge familien, at hans kones sag var under behandling.

- Kommunen sagde, at jeg ikke kunne få bevillingen, da Jeanettes sag var under behandling. Det er grotesk, siger Peter Vedel, der er bonusfar til Josephine Damgaard Ussing.

Sagen ligger hos ankestyrelsen

Jeanette Damgaard Ussings kompensation for tabt arbejdsfortjeneste blev, ifølge hende selv, stoppet på grund af, at hun ikke kunne fremvise det årsregnskab for 2009, som kommunen krævede.

- Jeg har ikke det årsregnskab, som de vil have, fordi jeg først startede min virksomhed op efter 2009, siger Jeanette Damgaard Ussing. 

Chefen for Læring og Trivsel I Holbæk Kommune, Jens Zachariasen, slår fast, at hvis det viser sig, at det er Holbæk Kommune, der har lavet en fejl, vil de rette op på det. Han skriver følgende i en mail til TV ØST.

- Jeg har forståelse for, at det er en vanskelig situationen for familien. Som kommune er det sådan, at vi kan udbetale kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, når der kan dokumenteres et løntab. I pågældende sag er der forskellige oplevelser af, om den nødvendige og tilstrækkelige dokumentation foreligger. Derfor har vi bedt Ankestyrelsen se på sagen. Hvis det viser sig vi har begået en fejl, retter vi naturligvis op på det med det samme. Det skriver Jens Zachariasen.

Formand: Det er rigtig uheldigt

Formanden for kommunens udvalg Læring og Trivsel for Børn og Unge i Holbæk Kommune, Lars Dinesen, som erkender, at han har det overordnede ansvar, forklarer, at han synes det lød underligt, da han blev bekendt med forløbet.

quote Det er rigtig uheldigt, at noget der har fungeret i én kommune pludselig ikke fungerer i en anden kommune

 Lars Dinesen, formand for Læring og Trivsel for Børn og Unge i Holbæk Kommune

- Jeg synes selvfølgelig, det er rigtig uheldigt, at noget der har fungeret i én kommune pludselig ikke fungerer i en anden kommune, siger Lars Dinesen, formand for Læring og Trivsel for Børn og Unge i Holbæk Kommune, som mener, at der nu bliver taget hånd om problemet.

Sagen ligger nu som en hastesag i Ankestyrelsen og vil formentlig blive behandlet indenfor en måned. Det vides endnu ikke, hvornår der vil komme en endelig afgørelse.


Nyhedsoverblik