Mor til forgiftet teenager i opråb på Facebook: Det her kunne have kostet liv

En mor måtte genoplive sin søn efter en bytur i Næstved. Han og en anden ung mand havde drukket drinks, der kan have været forgiftet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvad der skulle have været en festlig 16+ fest blev lige pludselig et mareridt.

Natten til torsdag blev to drenge på 16 og 17 år dårlige efter at have indtaget drinks, mens de var i byen i Næstved på Crazy Daisy i Grønnegade.

Sygehus
Læs også
To unge mænd indlagt efter bytur - politiet advarer mod ukendte stoffer
Sygehus
Læs også
To unge mænd indlagt efter bytur - politiet advarer mod ukendte stoffer

De to unge mænd, der ikke umiddelbart kender hinanden, blev akut dårlige, og den ene blev afhentet af sine forældre, mens den anden blev fundet på gaden og hentet af en ambulance.

Maj-Britt Røhmer Olsen, der er mor til 17-årige Marco, skriver i et opslag på sin Facebook-profil:

quote Han har fået stoffer i sin drink, og det medførte, at han fik respirationsstop 3-4 gange, inden ambulancen nåede frem

Maj-Britt Røhmer Olsen, mor til 17-årige Marco

- Vores jul endte bestemt ikke som ønsket, men derimod som forældres største mareridt med en opringning fra Marcos kammerat om, at han var blevet dårlig til en 16 plus fest, skriver hun

De to unge mænd blev indlagt på Sygehuset i Slagelse, men er nu begge uden for livsfare. Ifølge politiet kan de takke deres venner for, at de reagerede prompte.

Fik hjertestop 3-4 gange

17-årige Marco blev hentet af sine forældre, efter han pludselig fik det meget dårligt.

- Vi hentede ham med det samme, og her blev vi hurtigt klar over, at der ikke kun var tale om for meget alkohol. Han har fået stoffer i sin drink, og det medførte, at han fik respirationsstop 3-4 gange, inden ambulancen nåede frem. Jeg har givet hjertemassage, og han er nu uden for livsfare.

quote Det er også blevet beskrevet af en af de pårørende, hvor voldsom reaktion, der er kommet fra de unge mennesker. Det giver et billede af, at det her ikke bare er fuldesyge

Kim Kliver, politiinspektør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet kan endnu ikke bekræfte, om de unge har fået stoffer i deres drinks, men det er den teori, de arbejder ud fra.

Kommer med samme forklaring

Moren til den 17-årige beskriver videre i sit opslag på Facebook, hvordan der efter en time på hospitalet kom endnu en dreng, der havde været til samme fest, som fik respirationsstop og endte i respirator. Han er også uden for livsfare.

Læs også
Fik muligvis stoffer i drinken - vennerne gjorde det rigtige
Læs også
Fik muligvis stoffer i drinken - vennerne gjorde det rigtige

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har også afhørt denne dreng.

- Han forklarer nogenlunde enslydende med forklaringen fra den første dreng. At de to unge mænd ikke har haft en forbindelse med hinanden, men begge fået det dårligt, efter de har drukket deres drinks, siger politiinspektør Kim Kliver til TV ØST.

Artiklen fortsætter under videoen.

To drenge blev natten til torsdag indlagt efter at have indtaget farlige stoffer i Næstveds natteliv. Politiet arbejder ud fra en teori om at drengene ikke har vidst at de blev forgiftet. Derfor opfordrer politiet nu andre unge til at være opmærksomme. Se en del af interviewet med politiinspektør Kim Kliver her. 

Gennemser overvågningsmateriale

Politiet advarer nu kraftigt mod de stoffer, der kan være i omløb i nattelivet, og de arbejder altså ud fra en teori om, at de to unge mænd ufrivilligt har indtaget et ukendt stof.

- Det gør vi ud fra de forklaringer, der ligger, og ud fra den kraftige reaktion, som de begge fik efter indtagelsen, siger Kim Kliver.

quote Mit budskab er nu kære forældre, tag endnu en gang en snak med jeres unge mennesker og advar dem om, at det er ekstrem farligt, hvad der er i omløb lige nu. Det her kunne have kostet liv

Maj-Britt Røhmer Olsen, mor til 17-årige Marco

Der er foretaget blodprøver, som nu skal undersøges af Retsmedicinsk Institut.

Politiet har torsdag aften gennemført en række afhøringer og indsamlet en omfattende mængde overvågningsmateriale fra Crazy Daisy i Næstved.

- Det er et materiale, som har taget en del tid af få hevet ned i går aftes, og man er gået i gang med at lave gennemsyn på det, og hvad der kommer ud af det vil afhænge af kvaliteten, siger politiinspektør Kim Kliver.

Mor kommer med opfordring til forældre

Politiet har offentligt advaret om, at der er farlige stoffer i omløb, da der er mange i festmiljøet mellem jul og nytår, og sideløbende kører efterforskningen videre.

- Vi er ikke kommet tættere på en forklaring endnu. Vi arbejder målrettet videre. Det er også blevet beskrevet af en af de pårørende, hvor voldsom reaktion, der er kommet fra de unge mennesker. Det giver et billede af, at det her ikke bare er fuldesyge, siger Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Moren til den 17-årige dreng har imellemtiden en klar opfordring, som hun har skriver offentligt på sin Facebook-profil:

- Mit budskab er nu kære forældre, tag endnu en gang en snak med jeres unge mennesker og advar dem om, at det er ekstrem farligt, hvad der er i omløb lige nu. Det her kunne have kostet liv.


Nyhedsoverblik