Mor og datter efter dom i stalker-sag: Vi er ubeskriveligt lettede

Bitten og Ann-Sofie Bjørk kunne ånde lettet op, efter Højesteret i dag hævede straffen til den mand, der i årevis havde stalket dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er ubeskriveligt, jeg er meget lettet.

Sådan falder ordene fra Ann-Sofie Bjørk, umiddelbart efter der er i dag faldt en historisk dom for stalking i Højesteret. Her blev straffen til Ann-Sofies ekskæreste hævet til et år og tre måneder - seks måneder længere end den, landsretten kom frem til. 

I næsten to år har Ann-Sofie Bjørk fra Ringsted været udsat for stalking fra sin ekskæreste, der blandt andet stjal og dræbte hendes og morens to hunde. 

I 2017 blev ekskæresten idømt ni måneder fængsel for en lang række forhold med relation til stalking. Landsretten stadfæstede dommen, og i dag hævede Højesteret så straffen. 

quote Det har fyldt meget hver dag, og jeg føler ikke, at nogen har kunnet se hvor forfærdeligt, det har været.

Ann-Sofie Bjørk, Ringsted

- Det har fyldt meget hver dag, og jeg føler ikke, at nogen har kunnet se hvor forfærdeligt, det har været. Så jeg er glad for, at systemet har kunnet se, hvor forfærdeligt, det har været for mig og min familie, fortæller Ann-Sofie Bjørk. 

En omfattende sag 

Den dømte - Ann-Sofie Bjørks ekskæreste - havde som led i stalkingen i 16 tilfælde overtrådt et tilhold mod at kontakte Ann-Sofie Bjørk. I 27 tilfælde havde han overtrådt et forbud mod at opholde sig i området omkring hendes bopæl, og overtrædelserne blev begået i en periode på ca. et år. 

Inden han fik tilhold, havde han brudt ind i Ann-Sofie Bjørk og hendes mors ejendom og stjålet smykker og to hunde, som han aflivede på bestialsk vis. 

Ann-Sofie Bjørks ekskæreste stjal og dræbte hendes hunde, Mickey og Malou. Politiet fandt de knivdræbte hunde i hans bagagerum.
Ann-Sofie Bjørks ekskæreste stjal og dræbte hendes hunde, Mickey og Malou. Politiet fandt de knivdræbte hunde i hans bagagerum. Foto: TV 2

Desuden havde han fremsat trusler overfor Ann-Sofie Bjørk og forfulgt dem begge i sin bil.  

Det var sagens grovhed og omfang og den lange tid, det stod på, der gjorde, at Højesteret valgte at hæve straffen fra ni måneder til et år og tre måneder.

ann-sofie_bjoerk.jpg
Læs også
To år i stalking-helvede: Familie forfulgt af datterens ekskæreste
ann-sofie_bjoerk.jpg
Læs også
To år i stalking-helvede: Familie forfulgt af datterens ekskæreste

Ann-Sofies mor, Bitten Bjørk, har også været meget påvirket af sagen. 

- Jeg er lettet over, at det forhåbentlig er slut nu. Det har været hårdt at være mor og være vidne til det her, men det er heldigvis slut nu.

Første sag om stalking i Højesteret

Det er første gang, at Højesteret vurderer straffen i sager om stalking, og dagens dom kommer ikke bag på David Francis Lublin, der er forsvarer for den dømte. 

- I landsretten kunne min klient og jeg allerede se i hvilken retning vindene blæste. Vi var godt klar over,  at der var en risiko for, at straffen kunne blive skærpet, da sagen endte i højesteret.

Mor og datter ser fremad

Nu hvor Højesteret har sat et endeligt punktum, er der tid til at se fremad for Ann-Sofie og Bitten Bjørk. 

- Jeg prøver at komme videre og tage en dag af gangen og håber, at vi forhåbentlig ikke skal det her igennem igen, lyder det fra Ann-Sofie Bjørk. 

Også Bitten Bjørk glæder sig over, at sagen er slut. Til den dømte har hun denne opsang.

- Jeg håber, han forstår, at det han har gjort, ikke har været sjovt for vores familie. Nu skal han give slip.

 


Nyhedsoverblik