Monstertruck-show kørte af sporet: - Det var virkelig uventet

Onsdag eftermiddag blev et stort monstertruck-show i Mørkøv aflyst i sidste øjeblik. Lejen af pladsen var ikke blevet betalt, oplyser Holbæk Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden showet overhovedet nåede at komme i gang, måtte David Klaas Stunt Monster Show pakke sammen og køre ud af Mørkøv igen.

Betalingen af lejen for det kommunale område, hvor arrangementet skulle afholdes onsdag aften, var nemlig ikke gået igennem.

quote Det var virkelig uventet, for så meget har de andre kommuner ikke krævet. Det var for højt et beløb for os

Agnete Louise Enoch, arrangør af David Klaas Stunt Monster Show

- Det var en meget presset proces grundet arrangørens meget sene henvendelse. Vi har dog strakt os langt for at få arrangementet til at lykkes, men i den sidste ende var det beløbet, som var den afgørende faktor for arrangørens aflysning, siger afdelingsleder i Kommunal Drift i Holbæk Kommune, Kasper Enevoldsen. 

Stuntartisterne måtte derfor forlade byen om eftermiddagen få timer inden showets start.

Strandet på økonomien

Tirsdag formiddag søgte arrangøren bag showet om tilladelse til at leje det kommunale område ved Mørkøv Hallen på Skamstrupvej til deres show, som skulle finde sted onsdag aften. Den normale ansøgningsfrist for arrangementer på kommunale arealer lyder dog på tre uger i Holbæk Kommune.

Trods den korte frist gav Holbæk Kommune en tilladelse til at afholde showet, men arrangementet kørte fast, da det kom til betalingen.

quote Vi er meget, meget kede af det. Vi ønskede at give Mørkøv et rigtig godt show

Agnete Louise Enoch, arrangør af David Klaas Stunt Monster Show

- Holbæk Kommune ville have 14.000 kroner for lejen. Det var virkelig uventet, for så meget har de andre kommuner ikke krævet. Det var for højt et beløb for os, siger Agnete Louise Enoch, arrangør bag David Klaas Stunt Monster Show.

Holbæk Kommune oplyser, at leje af kommunale områder koster fem kroner per kvadratmeter. Det ønskede areal kostede derfor 9000 kroner i leje og yderligere 5000 kroner i depositum i tilfælde af skader.

Forvirring omkring arealerne

Oprindeligt søgte arrangøren om tilladelse til at afholde showet i Mørkøv for en måned siden. Men fordi arrangøren ved hjælp af borgere i byen fandt et areal uden om kommunen, opstod der forvirring. Arealet omkring hallen varetages nemlig af kommunen, og det var arrangøren ikke klar over før sidste øjeblik.

- Vi vidste ikke, at kommunen skulle indover. Det fandt vi ud af i sidste øjeblik, og derfor har processen været kaotisk. Det var som en tornado – fuldstændig uventet. Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 40 år i branchen, siger Agnete Louise Enoch og understreger, at hun ikke er sur på Holbæk Kommune.

Både Holbæk Kommune og arrangøren bag monstertruck-showet er ærgerlige over episoden.

- Vi er meget, meget kede af det. Vi ønskede at give Mørkøv et rigtig godt show. Vi har fået mange henvendelser fra oprørte borgere, så det er rigtig ærgerligt, at det endte sådan, fortæller arrangøren.

Den 2. september kører David Klaas Stunt Monster Show til Haslev, hvor de afholder et show klokken 16.00.


Nyhedsoverblik