Møde om Holbæk Sygehus: Skal medicinsk afdeling have 10.8 millioner?

Heino Knudsen (S), Peter Jacobsen (DF) og Jacob Jensen (V) sidder alle tre med i Forretningsudvalget i region Sjælland. Her skal de være emd til at diskutere situationen på Holbæk Sygehus, hvor der er for få hænder og for få sengepladser på Medicinsk Afdeing. Arkivforo. Foto: TV ØST

Politikerne i Forretningsudvalget i Region Sjælland tager mandag formiddag stilling til manglen på sengepladser og hænder på Holbæk Sygehus.

Lægerne mener, patientsikkerheden er i fare på Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus, fordi der mangler sygeplejersker, sengepladser og speciallæger.

Sygehusledelsen og ledelsen i Region Sjælland har hidtil nægtet, at patientsikkerheden er i fare.

Men manglen på sengepladser og hænder er på dagsordenen her mandag formiddag, hvor Forretningsudvalget mødes og drøfter situationen.

Her lægges op til, at Holbæk Sygehus tilføres 10,8 millioner kroner, som bl.a. skal bruges på ekstra sengepladser samt ekstra læge- og plejenormering.

Læs også Overlæger på Holbæk Sygehus advarer: Patientsikkerheden er i alvorlig fare

Forslaget indebærer seks ekstra sengepladser på Ortopædkirurgisk Afdeling, to ekstra pladser på Akutafdelingen og fire ekstra natsenge for medicinske patienter.

Det fremgår af dagsordenen for mødet.

Pengene kommer fra en pulje på 22 millioner kroner, som er afsat til hele det medicinske område i hele regionen i 2018.

Over 1000 patienter overnattede på gangene

Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus er den medicinske afdeling i regionen, der oplever de største udfordringer med mangel på sengepladser. 

Læs også Yngre læger: Travlhed fører dagligt til alvorlige utilsigtede hændelser på Holbæk Sygehus

Afdelingen havde 1008 overnattende patienter liggende på gangene i 2017. Det fremgår af et notat til dagsordenen for dagens forretningsudvalgsmøde.

Det er langt større tal, end de medicinske afdelinger på Køge, Nykøbing Falster og Slagelse Sygehuse. På Nykøbing og Slagelse sygehuse lå 508 og 560 patienter på gangene i 2017, på Køge var det kun syv.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App