Mød kommunen på Facebook – Vordingborg søsætter nyt tilbud

Forleden kunne borgere skrive direkte til politikerne i Vordingborg Kommune på Facebook. Borgmester håber, man kan nå ud til flere med tilbuddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag aften fik borgerne i Vordingborg mulighed for at møde kommunen på en helt ny måde.

For første gang kunne man nemlig som borger stille spørgsmål til næste års budget direkte til politikerne i kommunalbestyrelsen på Facebook. 

quote Fordi vi rigtig gerne vil have, at så mange borgere som muligt har mulighed for at blive inddraget, når vi skal træffe politiske beslutninger

Mikael Smed (S), borgmester, Vordingborg

Og spørger man borgmester Mikael Smed (S), er der en god grund til, at de gør det nu.

- Fordi vi rigtig gerne vil have, at så mange borgere som muligt har mulighed for at blive inddraget, når vi skal træffe politiske beslutninger. Og når vi skal forhandle vores budgetter her i den kommende lille måneds tid, ligger der nogle rigtig svære opgaver foran os. Derfor har vi brug for at vide, hvor borgerne står, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ifølge Mikael Smed er debatten på Facebook en god måde til at nå ud til endnu flere borgere, end man kan med de fysiske borgermøder.
Ifølge Mikael Smed er debatten på Facebook en god måde til at nå ud til endnu flere borgere, end man kan med de fysiske borgermøder. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

57 deltog i debatten

Først blev der afholdt et almindeligt borgermøde om det kommende budget, hvor 15 borgere dukkede op.

Derefter sad otte politikere, hvoraf én kom fra hvert parti, klar til at møde borgerne på Facebook. I og med det var første gang, kommunen prøvede dette, gik det overraskende godt, mener borgmesteren.

De fik nemlig kommentarer fra 57 forskellige borgere.

manons_haand_og_laegen_paa_tlf.jpg
Læs også
Forsker:
Virtuelle lægebesøg er kun begyndelsen
manons_haand_og_laegen_paa_tlf.jpg
Læs også
Forsker:
Virtuelle lægebesøg er kun begyndelsen

- Her på Facebook, hvor vi var digitale med borgerne en lille times tid fra klokken 19.30 til 20.30, var der 57 forskellige borgere, der engagerede sig i debatten. Det, synes jeg som et førstegangsforsøg, var rigtig godt, siger Mikael Smed.

Borger: - Dejligt at kunne stille konkrete spørgsmål

Birte Mølgård fra Nyråd er en af dem, der deltog i debatten. Hun synes, det er et godt initiativ.

quote Derfor er det lækkert, at man via Facebook kan sidde og komme med sit helt konkrete spørgsmål og ikke skal høre på alle mulige andre spørgsmål, som ikke er ligeså vedkommende for én

Birte Mølgård, Nyråd

- Når man har været afsted på arbejde hele dagen og måske også været til en fritidsaktivitet om eftermiddagen, så er man nødt til at prioritere ens tid, siger hun.

- Derfor er det lækkert, at man via Facebook kan sidde og komme med sit helt konkrete spørgsmål og ikke skal høre på alle mulige andre spørgsmål, som ikke er ligeså vedkommende for én, siger hun.

I debatten ville Birte Mølgård gerne gøre politikerne opmærksomme på sin utilfredshed med, at de har planer om at spare et kursusforløb for overvægtige væk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Birte Mølgård var med i debatten på Facebook mandag aften.
Birte Mølgård var med i debatten på Facebook mandag aften. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Og det lykkedes hende at få en politikers opmærksomhed fra Alternativet.

- Ann Busch skrev pænt tilbage, at sparerunden og diskussionen slet ikke var færdig. Hun kunne godt se vores problematik, og hun ville tage det med. Det ville hun huske på, siger Birte Mølgård.

Professor: Det er et godt supplement

Spørger man Jacob Torfing fra Roskilde Universitet, giver det rigtig god mening, at kommunerne går nye veje for at komme i kontakt med borgerne.

Han er professor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

- Dels er det få generelt, der kommer til sådan nogle borgermøde henne i forsamlingshuset eller nede på skolen. Og dels er der mange af de travle børnefamilier, som ikke kommer, siger han og fortsætter:

- De får nu en mulighed for at henvende sig til politikerne omkring de her budgetprioriteringer - hvad er det egentlig, vi skal bruge penge på. Det, synes jeg, er et rigtig godt supplement.

Politi på bibliotek
Læs også
Forsøgsordning:
Nu kan du få særlig rådgivning hos politiet
Politi på bibliotek
Læs også
Forsøgsordning:
Nu kan du få særlig rådgivning hos politiet

Ifølge borgmester Mikael Smed kan borgerne godt se frem til igen at blive inddraget på den digitale platform.

- Det er ikke sidste gang, at vi bruger en digital platform til at lave borgerinddragelse. Jeg tror, det er fremtiden, at vi videreudvikler det her. Om det er Facebook eller andre platforme tror jeg, at fremtiden lige så stille vil vise os, siger han.

Borgmesteren garanterer dog, at de digitale borgermøder ikke vil erstatte de fysiske borgermøder.

På den lille time, politikerne var online, kom der 268 kommentarer fra borgere om det kommende budget i Facebook-debatten.


Nyhedsoverblik