Misbrugte børn rejser erstatningskrav på 310.000 kroner

Seks misbrugte børn har i dag rejst et erstatningskrav på samlet set 310.000 kroner imod den 35-årige mand, der har erkendt overgreb på børnene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke nok, at en 35-årig mand fra Nykøbing Falster ender i fængsel for sexovergreb mod seks børn.

Han skal også betale børnene en mærkbar erstatning.

Det mener de krænkede børns advokater, der nu kræver en samlet erstatning for krænkelserne på sammenlagt 310.000 kroner.

Kræver forvaringsstraf

Retssagen mod den 35-årige mand, der er tiltalt for at have voldtaget og blufærdighedskrænket  børnene, er halvvejs mod en dom.

Selve straffen kræver anklageren, Anne Marie Fink, skal være forvaringsdom uden længstetid.

Det betyder, at han fængsles til det vurderes, han sikkert kan lukkes ud i samfundet igen - uanset hvor lang tid det kræver. 

Krænket dreng endte på institution

Der har været forskellige grader af overgreb mod de seks børn, og derfor er der stor forskel på erstatningskravet.

Den ene dreng, der mens overgrebene stod på var syv-otte år, blev ifølge anklageren voldtaget 24 gange og udsat for flere andre krænkelser over en periode på et år og tre måneder. Drengen er i dag placeret på en institution, fordi han ikke kan fungere derhjemme.

Han har klart været den, som blev udsat for flest overgreb. Og som følge af det, mener drengens advokat, at drengen skal tilkendes en erstatning på 125.000 kroner.

Også hans lillebror blev blufærdighedskrænket og, ifølge anklageren, tvunget til at dyrke gensidig oralsex med sin storebror af den 35-årige mand. Han bør have en erstatning på 30.000 kroner, mener hans advokat.

Søster også udsat for krænkelser

Drengenes søster har været udsat for blufærdighedskrænkelse. Den 35-årige tiltalte skulle, ifølge anklageren, have taget billeder af pigen, hvor hun kun var iført trusser. Her mener pigens advokat, at en erstatning på 10.000 kroner vil være på sin plads.

En tredje dreng, der ikke er i relation til de tre børn, er blevet blufærdighedskrænket og forsøgt voldtaget. Hans erstatningskrav lyder på 20.000 kroner.

Den fjerde dreng, der blev misbrugt, var ude for fem tilfælde af overgreb. Heraf var tre voldtægter. Drengens advokat rejser et krav om erstatning på 50.000 kroner. Alle de fem børn, er repræsenteret af samme advokat.

Udnyttede psykisk overlegenhed

Den sidste dreng er et lidt anderledes tilfælde. Han er kommet i kontakt med tiltalte via et chatforum på nettet, og han skulle, ifølge drengens egen advokat, havet mere eller mindre frivilligt indgået i samleje med den tiltalte.

Det mener drengens advokat alligevel er meget alvorligt. Som hun understreger, så er det stadig ikke lovligt at have sex med en 12-13 årig dreng, selvom han ikke bliver tvunget. Hun gør det også klart at drengen er i en mental tilstand, der gør ham ekstra sårbar, og at den tiltalte har brugt sin overlegne psykiske styrke til at udnytte ham.

Drengens advokat mener, at eftersom der har været samleje 7-12 gange, er det af sådan en karakter, at erstatningen bør lyder på 75.000 kroner.


Nyhedsoverblik