Misbrugsekspert: Derfor er unge villige til at tage giftige piller

Ifølge misbrugsekspert Henrik Rindom tager ganske unge personer stoffer, de ikke kender til, fordi de er mere risikovillige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De mangler en direktør i firmaet.

Det er kort fortalt derfor, de unge er indtager stoffer. I øjeblikket florerer der giftige piller, såkaldte uglepiller, i Kalundborg Kommune blandt børn og unge. SSP i Kalundborg Kommune oplyser, at de kender til ti unge, der har taget pillerne, som de vurderer at være et designerdrug – muligvis ecstasy.

Misbrugsekspert Henrik Rindom fortæller til TV ØST, at det ikke er så underligt, at de unge er villige til at sætte livet på spil.  

quote Der er ikke en direktør til at kunne se konsekvenserne

Henrik Rindom, misbrugsekspert

- Det er, fordi frontallappen på de unge ikke er færdigudviklet. Og det er der, direktøren sidder. Og når han er fraværende, så bliver de unge mere risikovillige. Der er ikke en direktør til at kunne se konsekvenserne, siger Henrik Rindom.

Kommunen frygter, hvad de indeholder

Henrik Rindom vil ikke forholde sig til uglepillerne, når det endnu ikke vides, hvad de indeholder.

I kommunen frygter man, at pillerne kan indeholde cement, rottegift eller noget lignende, så de i værste fald kan være dødelige. En skoleelev blev også indlagt, efter at have taget stoffet, men er dog udskrevet igen. 

uglepille.jpg
Læs også
SSP advarer: Giftige piller i omløb i Kalundborg
uglepille.jpg
Læs også
SSP advarer: Giftige piller i omløb i Kalundborg

- Vi ved grundlæggende ikke, hvad der er i dem. Men vi har en formodning om, at når den her dreng blev indlagt, så er der noget giftigt i pillerne, siger Mette Heidemann, der er direktør for Børn, Skole og Familie i Kalundborg Kommune.

De skal selv nå til erkendelsen

Men når der ikke er en direktør til stede, hvordan får man så de unge til at sige nej tak, hvis de bliver tilbudt piller?

- Det er at tale med dem. Man skal snakke rigtig meget med dem, siger Henrik Rindom.

- Jeg kunne få hvilken som helst 15-årig til at lade vær med at tage det. For vi skal ikke diktere, hvad de skal og ikke skal. Vi skal tale med dem på en måde, så de selv når til erkendelsen af, at de ikke skal tage det. 

piller.jpg
Læs også
Giftige piller florerer blandt børn og unge: Skoleelev indlagt efter at have indtaget stoffet
piller.jpg
Læs også
Giftige piller florerer blandt børn og unge: Skoleelev indlagt efter at have indtaget stoffet

Politiet er i gang med at teste pillernes indhold. De opfordrer borgere til at rette henvendelse på 1-1-4, hvis man støder på de giftige piller.


Nyhedsoverblik