Minister skal igen i samråd om brystkræftskandale

Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti vil have svar på, hvordan man undgår, at mangefulde brystkræftundersøgelser i Region Sjælland sker igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skal tirsdag igen i samråd i sagen om de mangefulde brystkræftundersøgelser i Region Sjælland.

Sagen begyndte i december sidste år, da regionen oplyste, at der var gennemført mangelfulde undersøgelser på flere kvinder fra 2013 til 2017, og som siden er vokset større og større.

quote Hvis det var mig selv, det gjaldt, ville jeg vælge et andet sygehus i en anden region

Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører

Søndag stod yderligere to brystkræftramte kvinder frem i Jyllands-Posten og fortalte, at de i sommer blev afvist af Ringsted Sygehus i forhold til at undersøge dem i et kræftpakkeforløb, på trods af at sagen allerede var kendt. 

Kaldt i samråd af DF

Initiativtageren til samrådet er Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt. Hun vil blandt andet have svar på, hvordan man undgår, at lignende sker igen.

- Jeg håber, at ministeren vil sikre, at når man får en henvisning, skal den selvfølgelig effektureres og ikke blive afvist. Ellers vil jeg prøve at få lavet et beslutningsforslag om, at en en henvisning fra en læge ikke skal kunne afvises, siger Liselott Blixt.

Ringsted Sygehus
Læs også
Kræftramte kvinder blev afvist til akutforløb på Ringsted Sygehus
Ringsted Sygehus
Læs også
Kræftramte kvinder blev afvist til akutforløb på Ringsted Sygehus

Hun er valgt til folketinget i Sjællands Storkreds og bor til daglig i Greve. Sagen om de mangefulde brystkræftundersøgelser har gjort, at hun ville vælge en anden region, hvis hun skulle undersøges.

- Hvis det var mig selv, det gjaldt, ville jeg vælge et andet sygehus i en anden region. Jeg tvivler på, om Region Sjælland kan opretholde det beredskab, der er nødvendigt. Det er en trist udvikling, siger Liselott Blixt.

 


Nyhedsoverblik