Minister om fangeflugt: Et overgreb på medarbejderne

En 24-årig mand blev tirsdag eftermiddag befriet fra den psykiatriske afdeling i Slagelse i en væbnet aktion. Ministeren sender tanker itl medarbejderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 24-årig mand blev tirsdag eftermiddag kl. 16:52 befriet fra den psykiatriske afdeling i Slagelse.

Den befriede, Hemin Dilshad Saleh, er ifølge flere medier en central figur i banden NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København. Han er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

Ingen kom noget til under aktionen, men ifølge politiet er der tale om en væbnet befrielsesaktion, hvor der blev affyret skud, og hvor personalet blev truet med et våben. Som følge af aktionen har politiet været massivt til stede i området ved psykiatrien i Slagelse og Slagelse Sygehus hele tirsdag aften og en del af natten.

- Vi forlod stedet omkring klokken to i nat, siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag morgen til Ritzau.

Politiet er onsdag i gang med at gennemgå videomateriale og tale med vidner i sagen om den dramatiske fangeflugt fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse. Det oplyser Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet efterlyser 24-årige Hemin Dilshad Saleh, som er befriet fra den psykiatriske afdeling i Slagelse.
Politiet efterlyser 24-årige Hemin Dilshad Saleh, som er befriet fra den psykiatriske afdeling i Slagelse. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Minister tænker på medarbejderne

Den voldsomme hændelse har fået Magnus Heunicke (S), der som sundhedsminister har ansvaret for psykiatrien, til at udtrykke sin sympati med medarbejderne på afdelingen.

Hemin Dilshad Saleh efterlyst fangeflugt
Læs også
Stadig på fri fod:
Her er den flygtede bandeleder, som politiet jagter på Sjælland
Hemin Dilshad Saleh efterlyst fangeflugt
Læs også
Stadig på fri fod:
Her er den flygtede bandeleder, som politiet jagter på Sjælland

- Aftenens væbnede hændelse på psykiatrisk hospital i Slagelse er i sig selv et overgreb på vores retssamfund, og i høj grad et overgreb på vores medarbejdere. De skal kunne udføre deres arbejde i tryghed. Mine tanker går til medarbejderne her til aften, lød det sent tirsdag aften fra ministeren på Facebook og Twitter.

quote Det giver sig selv, at når der er tale om skydevåben, er det en opgave, politiet tager sig af

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Psykiatrien i Slagelse ligger ved siden af Slagelse Sygehus og har flere afdelinger. Foruden de almindelige voksenpsykiatriske afsnit, er der også retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen. I sikringsafdelingen findes nogle af de mest behandlingskrævende psykisk syge i Danmark, hvoraf nogle er dømt til behandling i straffesager.

Korsør 2
Læs også
Politiet er til stede på Korsør Station - undersøger hvid bil
Korsør 2
Læs også
Politiet er til stede på Korsør Station - undersøger hvid bil

Politiet har ikke meldt ud, hvilken afdeling den efterlyste er flygtet fra. Ifølge TV2 blev bandelederen varetægtsfængslet 11. oktober i en sag om et groft overfald, som er sket som led i bandekonflikten i hovedstadsområdet. Han har indtil da været efterlyst i et års tid og ifølge TV 2's oplysninger blandt andet opholdt sig i Spanien.

Ser man Hemin Dilshad Saleh eller har oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Politiet understreger, at man ikke på nogen måde skal forsøge at kontakte manden selv.

- Det giver sig selv, at når der er tale om skydevåben, er det en opgave, politiet tager sig af, siger politiinspektør Kim Kliver til TV2 News.


Nyhedsoverblik