Minister: Bøder for blotteri bør fordobles

Søren Pape Poulsen (K) mener, straffen for at blotte sig er for lav. Socialdemokratiet vil ikke afvise idéen, men mener også, at mange blottere hellere bør behandles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen om Rikke Louise Andersen fra Nyråd ved Vordingborg, der delte et billede af en blotter på facebook, får nu Justitsministeren til at kræve en lovændring:

- Vi skal altid være på ofrenes side, og det synes jeg ikke var tilfældet, da vi tidligere på året havde en situation, hvor straffen for at blotte sig over for et barn viste sig at være mindre end straffen for at offentliggøre en videoovervågning af en blotter, siger Søren Pape Poulsen (K) til BT.

En blotter blev idømt ti dagbøder af 250 kr. for at blotte sig foran Rikke Louise Andersens ti-årige datter, mens Rikke Louise Andersen selv blev idømt en bøde på 5.000 kr. for at have delt et billede af geringsmanden på facebook.

quote Vi skal altid være på ofrenes side, og det synes jeg ikke var tilfældet.

Søren pape Poulsen (K), Justiotsminister, om sagen fra Nyråd

På baggrund af sagen bad Søren Pape Poulsen (K) Rigsadvokaten om at undersøge strafniveauet for blotteri.

Bøderne ligger typisk mellem 2000 og 4000 kroner, og hvis der er særligt skærpende omstændigheder, kan anklagemyndigheden gå efter frihedsstraf.

- Derfor kommer vi i næste folketingssamling til at fremsætte et lovforslag, hvor vi generelt fordobler bødeniveauet for blotteri, siger Søren Pape Poulsen (K) til BT.

S: Det kan give mening at hæve straffen

Hos Socialdemokratiet afviser retsordfører, Trine Bramsen ikke at skærpe bødestraffen for blotteri. Hun mener dog, at mange blottere burde få behandling.

- Vi kan godt se nogle muligheder i at hæve straffen. Det kan være, at det kan afholde nogen fra denne meget krænkende forbrydelse. Men vi skal huske, at der står psykisk syge bag disse forseelser, siger Trine Bramsen (S).

quote I mange tilfælde er det psykisk syge mennesker, som bare ønsker opmærksomhed. Jeg tvivler på, at vi kommer problemet til livs ved at fordoble bøden.

Trine Bramsen (S), retsordfører

- Så hjælper det ikke bare at hæve straffen, siger hun.

Spørgsmål: - Så der er mere brug for behandling af blottere?

 - Vi skal have fat i de mennesker, som har en stærkt afvigende adfærd. Vi skal sikre, at de får behandling. Det er psykisk syge mennesker, der i mange tilfælde står bag blotteriet, siger Trine Bramsen.

S: Ministeren bør undersøge hvem, blotterne er

Rikke Louise Andersen fra Nyråd blev i marts frifundet, fordi anklagemyndigheden havde rejst tiltale efter en forkert lovparagraf.

Tirsdag møder hun igen i retten i Nykøbing Falster, nu anklaget efter den korrekte paragraf.

Efter sagen bad Søren Pape Poulsen Rigsadvokaten undersøge, hvordan blotteri straffes.

Justitsministeren bør undersøge, hvem der blotter sig, mener Socialdemokratiets retsordfører.

- I mange tilfælde er det psykisk syge mennesker, som bare ønsker opmærksomhed. Jeg tvivler på, at vi kommer problemet til livs ved at fordoble bøden, siger Trine Bramsen (S).

- Så jeg synes, at justitsministeren skal sætte en undersøgelse i gang. Så vi får stoppet blotteri.

 /ritzau/+TV ØST


Nyhedsoverblik