Millioner til sårbare familier: Ringsted, Vordingborg og Faxe får penge fra satspulje

Tre kommuner her fra regionen har fået fingre i nogle de i alt 76,1 millioner kroner fra statens satspuljemidler. Pengene skal gå til sårbare familier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sårbare småbørnsfamilier fra Ringsted, Vordingborg og Faxe, der har problemer med at få hverdagen til at fungere, kan nu se frem til en forstærket indsats fra kommunernes side.

De tre kommuner har netop fået tildelt flere millioner kroner fra Sundhedsstyrelsens satspuljemidler.

I alt søgte 36 kommuner om penge fra satspuljen "Tidlig indsats for sårbare familier".

17 kommuner er blevet udvalgt til at modtage tilskuddet og deler puljens 76,1 millioner kroner mellem sig. Fra vores sendeområde kom Ringsted, Vordingborg og Faxe Kommune igennem nåleøjet. 

Elendig arbejdsmiljø i psykiatrien i Slagelse
Læs også
Satspuljeaftale giver løft til børn og unge i psykiatrien
Elendig arbejdsmiljø i psykiatrien i Slagelse
Læs også
Satspuljeaftale giver løft til børn og unge i psykiatrien

Samarbejde på tværs 

I Vordingborg Kommune har sundhedsplejen og børne- og familieområdet fået bevilget 2,7 millioner kroner.

Kommunen har konkret ansøgt om midler til at videreuddanne medarbejdere på sundheds-, børne- og familieområdet. 

Blandt andet vil sundhedsplejen komme på flere hjemmebesøg, så alle gravide og børn mellem 15 og 18 måneder tilbydes hjemmevisit.

- Det er en tidlig julegave til vores målsætning om at levere en effektiv, tidlig indsats over for de børnefamilier, der oplever mistrivsel, siger formand for Sundheds- og Psykiatriudvalget i Vordingborg Kommune, Kim Petersen.

- Der er mange årsager til, at mistrivsel opstår, og derfor har familierne ofte brug for tilbud fra forskellige fagpersoner og afdelinger i kommunen. Med projektet stiller vi yderligere skarpt på, at familierne får en effektiv og samlet hjælp, uanset hvilket fagområde, der har kontakten.

Projektet i Vordingborg Kommune løber fra 2018 til 2021. Kommunen forventer, at de nye indsatser bliver videreført efter projektets ophør. 

Løsninger i fællesskab

Faxe Kommune sætter også ind for at give de mindste en bedre start på livet. Det skal ske med bedre samarbejde mellem kommunens sundhedsplejersker, forældre og daginstitutioner.

KOL-kor.jpg
Læs også
Vordingborg vil styrke borgernes sundhed gennem kultur
KOL-kor.jpg
Læs også
Vordingborg vil styrke borgernes sundhed gennem kultur

De fem millioner kroner, som er tildelt Faxe Kommune, bliver en ekstra hjælp i sundhedsplejerskernes arbejde med sårbare familier. 

- I sundhedsplejerskernes kontakt med familierne og deres spædbørn taler vi med mange forældre om deres udfordringer i hverdagen, siger Dorte Baunsgaard, som er kommunens ledende sundhedsplejerske.

Formålet med projektet i Faxe Kommune er at sørge for, at sundhedsplejen følger barnet og familien længere op i småbarnsalderen, samarbejder tværfagligt med barnets dagtilbud og følger op på de problematikker, sundhedsplejen tidligere har "videresendt" til dagtilbuddene.

- Det er afgørende, at indsatsen bygger på et samarbejde mellem sundhedsplejerskerne, det pædagogiske personale og familierne, så man i fællesskab finder løsninger på udfordringerne i barnets hverdag, både hjemme og i dagtilbuddet. Samarbejde er kodeordet her, siger Dorte Baunsgaard.

Formål med satspuljen "Tidlig indsats for sårbare familier"

  • At udvikle og afprøve indsatser, der matcher udsatte og sårbare børn og familiers behov, og som virker i forhold til opsporing og fastholdelse af målgruppen.
     
  • At styrke den opsøgende indsats fra sundhedsplejen til målgruppen.
     
  • At målrette de eksisterende ressourcer på området, så der er større fokus på udsatte og sårbare børn og familier.
     
 Kilde: Sundhedsstyrelsen (sst.dk)

 


Nyhedsoverblik