Midt i sparerunden: Millioner afsat til ombygning af Næstved Sygehus

Regionsrådet besluttede mandag aften at sætte gang i arbejdet med at udvikle Næstved Sygehus til et velfungerende specialsygehus. Samlet løber investeringen op i 65 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De næste fire år skal der investeres et millionbeløb i at omdanne Næstved Sygehus til et mere moderne specialsygehus.

Samlet set løber regningen i perioden 2019-2022 op i 65 millioner kroner.

Mandag aften besluttede politikerne i regionsrådet at tage de første skridt. De første fire millioner blev frigivet, så regionen kan komme i gang med transformationen. Og det glædede Næstved-politikeren Kisten Devantier (V).

- Det er på tide, vi tager fat på at få lavet et projektforslag for, hvordan Næstved Sygehus kan fungere som et specialsygehus. Jeg tror, det er et vigtigt tegn, vi sender, om, at vi fortsat satser på det sygehus, fastslog hun.

Og hun blev suppleret af den radikale Anne Møller Ronex.

- De radikale mener, at beslutningen ligger i hel naturlig forlængelse af vores tidligere beslutning om, hvad sygehuset skal rumme. Vi skal ikke tøve, der skal fremdrift til, sagde hun.

Skal blandt andet behandle kræft og sukkersyge

Sygehuset skal ligesom i dag blandt andet rumme planlagt urologi, strålebehandling, ambulant onkologi, klinisk fysiologi og nuklearmedicin. Steno Diabetes Center Sjælland bliver et nyt behandlingsafsnit på sygehuset.

Transformationen af Næstved Sygehus er i høj grad også en flytteplan. Funktionerne skal samles i færre bygninger centreret omkring højhuset midt i den store bebyggelse. Det betyder, at en række bygninger bliver overflødige. Regionen håber på at kunne sælge dem.

- Noget af det, der skal laves i Næstved, er med henblik på at få mulighed for at sælge nogle af bygningerne fra. Regionen har jo ikke råd til at have bygninger stående, der ikke bliver brugt, sagde Susanne Lundvald (S).

En lang række faglige organisationer demonstrerede mandag ved regionsgården i Sorø. Se video fra demonstrationen her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik