Milliondyr renovering af lejligheder: Ingen ved, hvad huslejen ender med

Knap en halv milliard kroner skal 425 lejligheder i Kalundborg muligvis renoveres for. Men ingen ved, hvor meget huslejen så kommer til at stige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lejere i 425 lejligheder under Fællesorganisationens Boligforening i Kalundborg må fortsat leve i uvished omkring deres fremtidige husleje, når boligerne er blevet renoveret for en halv milliard kroner.

Sådan har det efterhånden været i flere år.  

Det skriver Sjællandske.   

Ifølge avisen er det Landsbyggefonden, der skal give lejerne besked. Som afgørende myndighed har Landsbyggefonden nemlig ansvaret for at finde ud af, hvordan renoveringen skal skrues sammen økonomisk med tilskud og hvordan den kan finasieres. Boligforeningen skal også ud og låne penge til renoveringsprojektet.

Ifølge formand i Fællesorganisationens Boligforening, Svend-Aage Berg, undgår beboerne næppe en huslejestigning. Blandt andet fordi mange af lejlighederne gennem årene ikke er blevet vedligeholdt og derfor nu trænger til en ordentlig omgang.

- Rådgivere på renoveringen lavede allerede i 2014 udregninger på huslejen, og dengang viste tallene, at der ville komme stigninger på knap 100 procent, siger Svend–Age Berg til Sjællandske.

Formanden krydser dog fingre for, at huslejestigningerne ikke bliver så dramatiske.

Beboerne skal sige ja til renovering
Det er beboerne selv i de forskellige afdelinger, som skal sige ja eller nej til den omfattende renovering.

De skal drøfte både renovering og husleje på et møde inden længe, og hele projektet skal til urafstemning hvis huslejen stiger mere end 15 procent, skriver Sjællandske. 


Nyhedsoverblik