Milliondyr kæmpeovn sikrer arbejdspladser på glasværk

Ardagh Glass Holmegaard i Næstved er i gang med at bygge en ovn til 156 millioner kroner. Den skal sikre glasvirksomhedens overlevelse i fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er gang i produktionen på Næstveds største private arbejdsplads, Ardagh Glass Holmegaard.

En kæmpeovn til intet mindre end 156 millioner kroner tager disse dage form på virksomheden, der ligger i Fensmark. Den milliondyre investering skal ikke kun sikre de 320 medarbejdere, men også industriglasvirksomhedens overlevelse i fremtiden.

- Det betyder jo, at vi bevarer vores arbejdspladser her på glasværket og det er jo også et spørgsmål om at sikre en hel masse arbejdspladser i Næstved Kommune og omegn, siger ovnchef på virksomheden, Kenni Hansen.

Det er bestyrelsen i den irske Ardagh Group, der ejer glasværket, som har givet grønt lys til den enorme investering.

- Det er rigtig godt, det er jo et tegn på, at vi her i Danmark godt kan drive en industrivirksomhed, der er rentabel, lyder det fra ovnchefen.

100 kvadratmeter ovn
De indledende øvelser til den nye, godt 100 kvadratmeter store ovn er gået i gang på glasværket, som producerer godt to millioner enheder glas i døgnet. Investeringen er noget, der har skabt glæde blandt de ansatte.

- Det gør jo, at vi har en arbejdsplads i hvert fald 10-15 år frem, og det er jo en god fornemmelse, siger Tommy Heineche, der er skiftekontrollør på Ardagh Glass Holmegaard.

Den nye ovn vil både være større og mere energivenlig end i dag og have en smeltekapacitet på 330 tons glas i døgnet.

- Vi kommer til at få en ovn, der er mere effektiv energimæssig set og vi kommer til at få en ovn, der har en øget effektivitet med cirka 10-15 procent. Så ja, selvfølgelig, vil vi på sigt komme til at producere mere, fortæller ovnchef Kenni Hansen.

Ifølge planen skal den nye ovn være færdig til december. Kun omkring to måneder vil produktionen på halvdelen af glasværket være stille.  


Nyhedsoverblik