Milliardkontrakt underskrevet på byggeri af universitetshospital

Nu er kontrakten på byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge underskrevet. Foto: Region Sjælland

Nu er kontrakten til 2,2 milliarder kroner underskrevet på det kommende byggeri af Sjællands Universitetshospital i Køge.

Nu er der kommet blæk på kontrakten til 2,2 milliarder kroner.

Det er kontrakten på byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge, der netop er blevet underskrevet.

Opgaven med at bygge den 110.000 kvadratmeter store bygning er blevet vundet af entreprenørerne Itinera og CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ rådgivende Ingeniører.  

- Vi ser frem til samarbejdet, og til at vi med denne aftale kommer et væsentligt skridt nærmere mod det universitetshospital, som kan tilbyde Region Sjællands borgere pleje og behandling af høj kvalitet, også på områder hvor vi i dag må sende patienter til behandling uden for vores egen region, udtaler Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, i en pressemeddelelse. 

Læs også Regionsrådsformand tog første spadestik til nyt universitetshospital

Første spadestik i 2019

Byggeriet vil strække sig frem til 2024 og kommer til at rumme alt fra akutafdelingen, sengeafdelinger, ambulatorier og operationsstuer.

- Frem til januar 2019 skal konsortiet tegne det konkrete projektforslag, der skal bygges. Første spadestik forventes i sommeren 2019, og de første indflytninger sker i sommeren 2021, siger projektdirektør Helle Gaub.

Projektet bliver udført i etaper og bliver en udvidelse af det eksisterende hospital. Det koster i alt fire milliarder kroner.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App