Milliardbeløb smidt på bordet: Bedre internet er på vej til regionen

SEAS-NVE vil bruge 3,4 milliarder kroner til bedre internet på det vestlige og sydlige Sjælland samt Lolland, Falster og på de mindre øer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

SEAS-NVE er i gavehumør.

De tilfører nu 3,4 milliarder kroner til bedre forbindelse på det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne over de næste fem år.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Ifølge SEAS-NVE vokser behovet for overførsel af data med 30-40 procent om året, og det stiller krav til en bedre internet-forbindelse. Derfor skal pengene bruges til en fiberudrulning gennem datterselskabet Fibia.

quote Lynhurtigt bredbånd er nemlig en helt afgørende forudsætning for udvikling og vækst i bosætning og erhverv i landdistrikterne

Steffen Damsgaard, formand i Landdistrikternes Fællesråd

- Nu skruer vi for alvor op for digitalisering af regionen. Det handler om at skabe vital adgang til viden, undervisning, sociale relationer, fremtidens sundhedsvæsen, handel, og underholdning – og adgangen til digital kommunikation er helt afgørende for udvikling og vækst i regionen, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør hos SEAS-NVE.

Afgørende for udvikling og vækst

De 3,4 milliarder kroner skal sikre, at borgere med fibernettet får adgang til internet med en hastighed på 1 Gbit/s iinden udgangen af 2023.

- Det er meget glædeligt, at SEAS-NVE, igennem deres datterselskab Fibia, tilbyder fibernet til alle borgere og virksomheder, der ønsker det, i hele det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne. Lynhurtigt bredbånd er nemlig en helt afgørende forudsætning for udvikling og vækst i bosætning og erhverv i landdistrikterne, siger formand i Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard. 

Læs også
Hurtigere internet i Guldborgsund: Konsulent hjælper borgerne
Læs også
Hurtigere internet i Guldborgsund: Konsulent hjælper borgerne

I yderområder kan SEAS-NVE i visse tilfælde tilbyde anden teknologi og hastighed. Det kan dog være, at det sker til andre priser, end hovedparten af kunderne tilbydes. 

En central forudsætning for udviklingen

Ifølge Steffen Damsgaard får milliardbeløbet en stor betydning for regionen.

- Tidssvarende og fremtidssikret digital infrastruktur er altafgørende for muligheden for at tiltrække både børnefamilier, små virksomheder og iværksættere, og er en helt central forudsætning for udvikling i landdistrikterne, herunder også offentlige tiltag som telemedicin etc. Det er derfor rigtig glædeligt, at SEAS-NVE nu tager fat i problemet og investerer i lynhurtigt bredbånd til det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne, siger han.

For at komme i betragtning til fibernet, skal man tilkendegive sin interesse på fibia.dk. Jo større lokal opbakning der er, jo hurtigere kommer Fibia med fibernet til området. Er der ikke opbakning i et område, så ruller Fibia ikke internet ud her.


Nyhedsoverblik