Miljøudvalgsformand efter brand: - Vi lukker ikke øjnene

Formanden afventer en rapport, før han forholder sig til risikoen ved at have et oliefirma tæt ved vand og bebyggelse. Han roser samtidig beredskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Avista Oil ligger på havnen i Kalundborg meget tæt på vand og bebyggelse.

Og hvis vinden havde blæst i en anden retning under dagens voldsomme brand, eller ilden i produktionsanlægget havde spredt sig til andre anlæg, kunne det muligvis meget værre for både miljø og mennesker.

Det er de ikke blinde for i kommunens miljø- og teknikudvalg, som ifølge formand Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V) vil se nærmere på sagen, når røgen har lagt sig.

quote Vestsjællands Brandvæsen skal have ros. For beredskabet fungerer rent faktisk

Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand, Miljø- og Teknikudvalg

Samtidig sender han dog en stor ros i retning af Vestsjællands Brandvæsen, som havde helt styr på situationen under branden.

Hvordan forholder du dig til en brand som den nede på havnen i Kalundborg i dag?

- For det første er det utroligt beklageligt for Avista Oil, som netop har foretaget en ny virksomhedsudvidelse. Det er ærgerligt for dem, siger udvalgsformanden til TV ØST.

- Men som politiker er det utroligt vigtigt, at beredskabet fungerer, og jeg synes, at Vestsjællands Brandvæsen skal have ros. For beredskabet fungerer rent faktisk. Det er gået hurtigt med at få styr på det hele, og det er vigtigt i en industriby som Kalundborg.

Hvor hensigtsmæssigt er det, at der ligger en olievirksomhed på havnen tæt på bebyggelse, hvis der sker ulykker som den her?

quote Alle virksomheder er risikovurderet af vores miljøforvaltning, og man får ikke bare lige en godkendelse

Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand, Miljø- og Teknikudvalg

- Der ligger flere virksomheder, som er miljøgodkendte på havnen. De er også alle sammen risikovurderet af vores miljøforvaltning, og man får ikke bare lige en godkendelse. Så det er jeg ikke så bekymret for. Vi kan jo ikke være herre over, at der sker en brand som denne her kaliber, men der er nogle ting, vi skal forholde os til.

Hvordan det?

- Miljø- og Teknikudvalget sidder jo ikke med lukkede øjne i den her sag. Vi forholder os til det, og vi må tage det op. Jeg vil bede miljøforvaltningen om at komme med en rapport, når røgen har lagt sig. For vi kender ikke årsagen endnu. Derefter må vi se på, om der skal laves noget om.

Hvor sandsynligt er det, at denne her virksomhed får lov til at blive genopbygget på samme måde og plads igen?

- Det kan jeg ikke se på nogen måde er usandsynligt. Det handler om, at hvis miljøgodkendelser og gældende regler er overholdt, så er det selvfølgelig muligt.

quote Jeg vil bede miljøforvaltningen om at komme med en rapport, når røgen har lagt sig. For vi kender ikke årsagen endnu

Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand, Miljø- og Teknikudvalg

Hvad er logikken i, at fabrikken ikke liggere længere ude i et industriområde og længere væk fra bebyggelse?

- Igen vil jeg sige, at enhver virksomhed bliver miljøgodkendt til den placering, som den nu engang har. Det er denne her virksomhed også. Og hvis det er sådan, så siger vi også ok.

Hvordan havde det set ud, hvis det var gået værre i dag?

- Det ved jeg ikke, men jeg kan sige så meget, at vi har et godt beredskab. Vestsjællands Brandvæsen er på fra starten, så et eller andet sted er der styr på den del. Men det er klart, at vi som udvalg ikke lukker øjnene, og vi må forholde os til det, når der kommer ro på.


Nyhedsoverblik