Mia trodser statistikken og indtager en mandsdomineret brandverden

Mia Andersen fra Næstved er både brandmand og social- sundhedshjælper. Hun mener, flere skal droppe forestillinger om, hvad der er kvinde- og mandearbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stadig stor forskel på, hvad mænd og kvinder laver, når de går på arbejde.

Det viser sig især på landets brandstationer, hvor 96 procent af brandmændene netop er mænd. Samme mønster med omvendt fortegn ser man i ældreplejen, hvor 91 procent af sundhedshjælperne er kvinder.

Mia Andersen fra Næstved går ikke så meget op den slags. Hun er både brandmand og social- sundhedshjælper i ældreplejen, og hun synes, at flere skulle droppe deres forestillinger om, hvad der er kvinde- og mandearbejde.

TV ØST besøger på det ene af hendes job, hvor hun som det mest naturlige i verden er ved at tjekke brandliften.

100 kvinder i brandslukningstjenesten

Og hendes mandlige kolleger er da heller i tvivl om, hvor de har hende. Også selvom hun er del af kun 100 kvinder i brandslukningstjenesten.

- Mia, hun er sej, siger en af kollegerne. 

Mia Andersen
Mia Andersen Foto: TV2 ØST

Og når Mia Andersen ikke tjekker stationens udstyr efter i sømmene, er hun en af dens røgdykkere, der kan blive sendt direkte ind i ekstremt farlige situationer, eksempelvis for at se efter overlevende efter brande. Et ekstremt stressende job, der stiller store krav til alle.

Fra alarmen lyder, må der gå maksimalt ét minut, inden brandfolkene er kørt fra stationen, og selvom det kan være et stressende job, så opvejes det af alt det gode, mener Mia Andersen og nævner adrenalinen, sammenholdet og fællesskabet som det, der får det til at give mening for hende.


Nyhedsoverblik