Mette Frederiksen lover - regeringen har Kalundborgmotorvej på dagsorden

På Folketingets åbningsdag afslører statsminister Mette Frederiksen (S), at Kalundborgmotorvejen er på dagsorden ved den kommende trafikaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Men siden slutningen af maj, hvor anden etape åbnede med fire kilometer ny motorvej, er et valg kommet i vejen.

Den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), oplyste i juli, at han ville genåbne forhandlingerne om fremtidens infrastruktur. Det skabte blandt andet usikkerhed om motorvejen til Kalundborg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) forsikrer dog på Folketingets åbningsdag, at Kalundborgmotorvejen stadig er på tegnebrættet.   

quote Kalundborgmotorvejen er rigtig vigtig for Sjælland

Mette Frederiksen (S), statsminister

- Kalundborgmotorvejen er rigtig vigtig for Sjælland, men det er den i allerhøjeste grad også for erhvervslivet, fordi der er rigtig mange virksomheder, der hører hjemme i Kalundborg. Så det er meget vigtig infrastruktur, siger Mette Frederiksen.

- Vi kommer til at kigge på Sjælland

Den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti indgik i marts en infrastrukturaftale til en værdi af 112,7 milliarder kroner. Her lovede de, at motorvejen skulle bygges færdig.

Efter planen skulle gravemaskinerne sætte kløerne i den sidste del af den vestsjællandske muld i 2023.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Den nuværende S-regering har meldt ud, at de agter at genåbne aftale og lave et nyt infrastrukturforlig.

Hvordan ser regeringens planer ud? Bliver byggeriet af de sidste etaper af Kalundborgmotorvejen sat i gang i denne valgperiode?

Læs også
Ny motorvej åbner i weekenden
Læs også
Ny motorvej åbner i weekenden

- Den tidligere regering lavede jo en infrastrukturaftale meget smalt. Den bortfaldt i forbindelse med valget. Vi skal på et tidspunkt - ikke lige nu - men på et tidspunkt skal vi i gang med at forhandle en ny infrastrukturaftale, og der kommer vi selvfølgelig også til at kigge på forholdene på Sjælland, siger statsminister Mette Frederiksen.

Vigtig for at binde Sjælland sammen med Hovedstaden

Samtlige kommuner i Region Sjælland er enige om, at færdiggørelsen af Kalundborgmotorvejen er det vigtigste trafikale projekt i området.

Kalundborg er det største erhvervsområde på Sjælland uden for København, hvor blandt andre Novo Nordisk peger på, at motorvejen er væsentlig for virksomhedens udvikling

- Jeg ved godt, at Kalundborgmotorvejen er et stort ønske - og i øvrigt er vigtig for at binde Sjælland sammen med blandt andet Hovedstaden, siger Mette Frederiksen.

Rute 54
Læs også
Ny minister vil genforhandle motorvej mellem Næstved og Rønnede
Rute 54
Læs også
Ny minister vil genforhandle motorvej mellem Næstved og Rønnede

Der vil være hundredvis af ønsker. Det er der jo altid, når man skal lave en stor trafikaftale. Kan Kalundborgmotorvejen blive glemt?

- Jeg ved godt, hvor vigtigt det er for Sjælland med infrastruktur. Det er en stor region, og den er rigtig vigtig for vores erhvervsliv. Det tager vi selvfølgelig med, når vi lægger os fast på, hvordan regeringens forslag til en ny 10-årig infrastrukturaftale skal se ud.


Nyhedsoverblik