DMI advarer om farligt vejr: Her bliver uvejret værst

Der er regn på vej til hele regionen i dag. Præcis hvor det bliver torden og skybrud er dog på forhånd svært at forudsige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter mere end en uge med godt vejr er der nu dårligt vejr på vej mod vores region.

DMI har udsendt et varsel om decideret farligt vejr på Lolland, mens de varsler voldsomt vejr i alle andre kommuner end i Holbæk og Odsherred Kommuner, hvor de varsler om risiko for voldsomt vejr.

Dermed er varslet skærpet i forhold til tidligere, hvor DMi især frygtede kraftig regn.

På Lolland advares der mod skybrud, kraftig torden og voldsom blæst. Kraftig totden medfører ifølge vejrtjenesten fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer og risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter samt nedsat sigtbarhed.

I resten af regionen advares mod skybrud og torden - undtagen i Holbæk og Odsherred kommuner, hvor der advares om risiko for skybrud og torden. 

skybrud
Læs også
Tjekliste: Sådan forbereder du dig på skybrud
skybrud
Læs også
Tjekliste: Sådan forbereder du dig på skybrud

Uvejret er igang

Uvejret er allerede torsdag formiddag så småt ved at starte op i Jylland med torden langs stort set hele vestkysten.

- Det er det uvejr, der kommer over til jer på Sjælland, Lolland og Falster. Det bevæger sig dog kun langsomt, og vores vejrmodeller forventer først, at det ankommer sidst på eftermiddagen eller i starten af aftenen, siger meteorolog Danny Høgsholt fra TV 2 Vejret til TV ØST.

- Der kommer regn og torden – og nogen steder kommer der rigtig meget af det, siger han.

Inden det store uvejr rammer kan det ellers gode sommervejr godt blive forstyrret af en tordenbyge eller to.  Men det store uvejr ventes først at komme ved 17-18-tiden, og vil fortsætte til ved 22-tiden.

Store usikkerheder i vejret

Han vurderer, at det bliver værst på Lolland. Det er dog meget vanskeligt at vurdere med sikkerhed på forhånd, siger han.

- Jeg tror, at alle dele af regionen får regn i dag. Og vores vejrmodeller siger, at jo længere mod syd du kommer i regionen, jo mere saft og kraft er der i uvejret. Men selvom du bor i Nykøbing Sjælland, så kan du altså godt opleve torden og skybrud, siger Danny Høgsholt.

Han opfordrer de mange familier, der udnytter fridagene til at holde konfirmationer eller bryllupper i haven til at tjekke teltene efter en ekstra gang.

- Det er bedst at være på den sikre side. Der kommer til at være skybrud flere steder i jeres region. Uden at jeg dog kan sige præcis hvor, siger han.

- Sådan et vejr, som vi ser i dag, er svært at forudse helt præcist – blandt andet fordi det er svært at forudse, hvor regnen ender som skybrud. De er meget lokale og hurtigt overstået. Jeg plejer at sammenligne det med en gryde fyldt med tørrede majs, som du varmer op. Du ved godt, at dine majs bliver til popcorn. Men det er rigtig svært at forudsige, hvilket der springer først, siger han.

storm.jpg
Læs også
I aften går det løs: DMI advarer om kraftig regn, skybrud og torden
storm.jpg
Læs også
I aften går det løs: DMI advarer om kraftig regn, skybrud og torden

Uvejr giver vejrskifte

Danny Høgsholt oplyser, at uvejret varsler et vejrskifte.

- Når det er overstået, så vil det være markant køligere, siger han.

I de kommende dage vil temperaturen da også kun undtagelsesvist komme over 20 grader, viser vejrudsigten.


Nyhedsoverblik