Mekaniker takker af efter 55 år: - Det har været hele mit liv

Jens Damsgaard fra Bjerge syd for Kalundborg fylder i dag 80 år. Samtidig går han på pension efter at have drevet sit eget bilværksted i en årrække.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Under kølerhjelmen og med hænderne i motoren på en rød Skoda Favorit pickup forsøger Jens Damsgaard at få gang i motoren.

Han er uddannet automekaniker, og han har levet og åndet for at reparere biler på autoværkstedet i den lille by Bjerge, som ligger syd for Kalundborg. 

Denne onsdag kan han så fejre sin 80 års fødselsdag. Samtidig har han valgt at indstille karrieren.

quote Det spændende ved at være automekaniker er at kunne løse de problemer, der er med køretøjet

Jens Damsgaard, automekaniker

Men den garvede mekaniker bliver aldrig helt træt af at nørde med de firhjulede.

- Det spændende ved at være automekaniker er at kunne løse de problemer, der er med køretøjet, siger Jens Damsgaard.

Startede på en tankstation

Egentlig startede Jens Damsgaard først som forpagter på tankstationen Esso i Bjerge i 1963. Den som i dag er en OK-tank. 

Men den indre mekaniker trak i ham, og han slog sig ned på Skolelodden 1, hvor han byggede sit eget værksted, Bjerge Auto, i 1967.

Siden stoppede Jens Damsgaard på tankstationen og drev i stedet værkstedet på egen hånd. I 1984 blev han desuden Skoda-forhandler.

- Det havde vi i 15 år. Der var vi seks personer på det lille værksted her, siger Jens Damsgaard.

quote Det har været hele mit liv. Jeg har haft det sådan, at mit arbejde og hobby har været det samme, så jeg har haft et godt liv

Jens Damsgaard, automekaniker

Ryggen siger stop

Inden for de seneste fem år har kroppen givet efter for mekanikerens endeløse arbejdslyst. Derfor har han valgt at drosle ned og gå på pension.

-  Jeg har fået to små diskusprolapser omme i ryggen. Hvis jeg skal løfte store hjul, kan min ryg ikke rigtig klare det, siger han.

Det store spørgsmål må nu være, om han kan lægge rollen som mekaniker helt på hylden, når han for alvor tager hul på tilværelsen som pensionist.

- Nej, det kan jeg nok ikke. Jeg vil nok skrue på biler, indtil jeg ikke er her mere. Det er jeg bange for. Det gør heller ikke noget, siger Jens Damsgaard.

- Det har været hele mit liv. Jeg har haft det sådan, at mit arbejde og hobby har været det samme, så jeg har haft et godt liv.

På torsdag den 15. februar stopper Jens Damsgaard officielt som automekaniker. Det markeres med en reception på værkstedet på Skolelodden 1 i Bjerge klokken 14.00 til 17.00.


Nyhedsoverblik