Savnet bro genåbner i Næstved efter fire måneders arbejde

Østre Ringvej kunne fredag genåbne i Næstved, efter broen over banen hen over sommeren først blev revet ned og siden genopbygget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vejen er banet for lynhurtige elektriske tog på Sydbanen efter broen over Østre Ringvej blev revet ned og siden blev genopbygget.

Og efter mere end fire måneders lukning kunne den vigtige trafikåre i Næstved fredag genindvies, da borgmester Carsten Rasmussen (S) og den lokale købmand Charlotte Andreasen kunne klippe den røde snor over vejen over igen.

- Jeg håber virkelig, at folk bliver glade for at få broen tilbage. Der er ikke noget at sige til, at det har været træls, at vejen har været lukket. Der er rigtig mange, der bruger den her vej hver eneste dag – og også de lokale forretningsdrivende har savnet broen meget, sagde Klaus Jørgensen, projektdirektør i Banedanmark på Ringsted-Femern Banen, da broen kunne genåbne.

Åbning blev tilløbsstykke

Broen, der normalt giver plads til 16.00 bilister i døgnet, skulle rives ned, da der fremover skal køres med el-tog på den vigtige jernbane mod Falster, Lolland og Tyskland. For at det kunne lade sig gøre måtte der dog opsættes køreledninger over togene, og det krævede en bro med større frihøjde over banen.

- Det er den sidste vejbro, som vi bygger om. Vi mangler stadig nogle banebroer, men vi er kommet et skridt videre i processen med at bane vejen for de nye eltog, siger Klaus Jørgensen.

Indvielsen af den nye bro blev et tilløbsstykke i Næstved, hvor mange borgere mødte op for at fejre den nye bro, spise kage og se. Hvad der skete.

- Vores familie er her i dag, for vi håber på at se borgmesteren. Og vi har jo fulgt projektet fra dag et – og nu vil vi gerne se hvordan det ender, siger Mikael Nielsen, der bor i Næstved. Han siger regner med, at hverdagen bliver lidt lettere, da det nu er hurtigere at komme til børnehaven og motorvejen.

For Dorrit Røtting fra Næstved har genåbningen af broen dog stor betydning.

- Det betyder meget for mig, at det bliver åbnet. Jeg har langt til arbejde, så det bliver virkelig skønt, når det åbner. Jeg sparer mindst 20 minutter hver dag, siger hun.

Den nok mest glade

En af dem, der dog nok er mest glade for broens genåbning er købmand Charlotte Andreasen fra den lokale Min Købmand. Hun har oplevet en stor nedgang i omsætningen mens broarbejdet var i gang.

- Det betyder alt, det betyder en lysere fremtid igen. Vi har arbejdet for at køre denne butik op i 8,5 år. Vi har haft omkring 20 procent i nedgang i omsætningen, mens broen har været lukket. Især morgenhåndværkerne har vi manglet. De har ikke haft tid til store omveje, siger hun.

Hun blev da også særligt anerkendt fredag, hvor hun sammen med borgmester Carsten Rasmussen klippede snoren til den nye bro.

Hun gør da også noget særligt ud af genåbningen af broen. Det er nemlig en anledning til fest i butikken lørdag, hvor der både er udsalg og privat loppemarked, oplyser hun.


Nyhedsoverblik