Meditationsforening puster liv til byggekonflikt i Rørvig

Meditationsforeningen Transcendental Meditation fik afslag på at bygge 32 særlige huse i Rørvig. Nu indsender de et nyt forslag om byggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skabte uro blandt naboer og byrødder i Odsherred Kommune, da Dansk Forening for Transcendental Meditation i september tidligere i år søgte om at opføre 32 huse bygget ud fra Vatsu-principperne i Rørvig.

Kort fortalt betyder principperne, at de forskellige funktioner i rummet er orienteret efter verdenshjørnerne.

quote Vi har korrigeret projektet på en del punkter

Ole Osiier Markmann, talsmand for Dansk Forening for Transcendental Meditation i Odsherred Kommune

Grunden, som meditationsforeningen ønsker at bygge på, ejes af Odsherred Kommune, og et flertal i Miljø-og Klimaudvalget afviste dengang byggeplanerne. Lokalplanen for området skal nemlig ændres, hvis de særlige principper skal følges, og det ville formanden for Miljø- og Klimaudvalget ikke.

Men nu puster meditationsforeningen igen liv til konflikten. Dansk Forening for Transcendental Meditation har nemlig ifølge Sjællandske sendt et revideret forslag til Odsherred Kommune.

- Vi har holdt møde med de 15-16 nærmeste naboer. Det var godt at få snakket og høre, hvad de har gjort sig af tanker. Og det er på det grundlag, vi har korrigeret projektet på en del punkter blandt andet ved at flytte rundt på nogle af projektets elementer, siger Ole Osiier Markmann, talsmand for Dansk Forening for Transcendental Meditation i Odsherred Kommune, til avisen og tilføjer:

- Desuden har naboerne helt berettiget været bekymrede over vandforholdene på både det allerede bebyggede op på det nye område. Den plan, vi nu forlægger, inkluderer et forslag til en løsning, der tager hensyn til situationen som helhed.

Naboer: Nej tak til byggeriet

Da TV ØST besøgte området, hvor foreningen vil opføre de 32 særlige huse, vakte byggeriet ikke begejstring hos naboerne til grunden.

- Jeg er slet ikke imod byggeri, men jeg er imod, at man inddrager vores fællesområde, hvor vi ifølge lokalplanen skulle have et gadekær, forklarede Kate Lemke Nielsen. 

Meditationsforening ønsker at bygge huse udfra Vatsu principper på en grund i Rørvig
Meditationsforening ønsker at bygge huse udfra Vatsu principper på en grund i Rørvig Foto: TV2 ØST

Og Jackie Lindegaard supplerede:

- Det vil tage en masse udsyn. Den fine natur vil forsvinde, og byggeriet er imod den lokalplan, som der er for grunden.

Borgmester: Byggeri giver skattekroner

Men det var ikke alle i Rørvig, som så skeptisk på projektet. Ifølge borgmesteren i Odsherred Kommune bliver lokalplaner jævnligt tilrettet, og kommunen bør i stedet fokusere på de fordele et eventuelt salg af grunden kan have.

Læs også
Meditationsforening skaber uro i Rørvig
Læs også
Meditationsforening skaber uro i Rørvig

- Nye tilflyttere betyder meget. Der er både nye skattekroner, man handler i de lokale forretninger, man bruger de lokale håndværkere. Og så betyder det noget for økonomien i kommunen. Vi får mere i udligning, når der er flere borgere i kommunen, sagde Thomas Adelskov (S) i september.


Nyhedsoverblik