Medicinalgigant stoppet i udvidelsesplaner - Kommune vil kigge på sagen igen

Lundbecks planer om udvidelse er sparket til hjørne. På nuværende tidspunkt har medicinalvirksomheden ikke lov til at udvide fabrikken i Lumsås.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er sat en foreløbig stopper for medicinalvirksomheden Lundbecks planer om at udvide fabrikken i Lumsås, der ligger tæt på kysten og sommerhuse i det nordvestsjællandske landskab.

Men planerne er ikke slået ned endnu, da der skal udarbejdes et nyt lokalplanforslag.

- Nu har jeg ikke gennemgået afgørelsen sådan helt minutiøst, så jeg kender den ikke 100 procent, men som jeg kan forstå, er afgørelsen, at der skal kigges på kommunalplanen og lokalplanen igen, og det gør vi selvfølgelig, så vi allerede i december har sagen på dagordnen i Miljø- og Klimaudvalget, siger Paw Pedersen (DF), formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune.

quote Lundbeck er så vigtig brik i Odsherred Kommune, så de skal have lov til at udvide det, der nu er muligt inde for lovens rammer

Paw Pedersen (DF), formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune

Mener du, at udvidelsen af Lundbeck i Lumsås stadigvæk skal gennemføres?

- Ja, det synes jeg. Men jeg skal sagt lige nærlæse afgørelsen og høre, hvad udvalget siger. Det er jo ikke en beslutning, som jeg kan tage alene. Sagen skal også op i byrådet, svarer siger Paw Pedersen og tilføjer:

- Lundbeck er så vigtig brik i Odsherred Kommune, så de skal have lov til at udvide det, der nu er muligt inde for lovens rammer.

j_block_85_45_image_jpeg_002_4537_2017_85_45_2_4537_00041087.jpg
Læs også
Klager stopper udvidelse af medicinalgigant ved sommerhuse
j_block_85_45_image_jpeg_002_4537_2017_85_45_2_4537_00041087.jpg
Læs også
Klager stopper udvidelse af medicinalgigant ved sommerhuse

Lundbeck har stor betydning for kommunen

Hvor vigtig er udvidelsen af Lundbeck for Odsherred Kommune?

- Alle virksomheder i Odsherred Kommune er vigtige, og nu er Lundbeck en af vores allerstørste, så det er klart, at virksomheden har en stor betydning – det kan vi ikke på nogen måde fornægte, og det er byrådets holdning, at vi skal gøre så meget, som vi overhovedet kan for at få flere arbejdspladser til kommunen, siger Paw Pedersen.

Hvad tænker du over de klager, der er kommet fra lokale sommerhusejere og Danmarks Naturfredningsforening?

- Jeg kan godt forstå dem. Der er blevet lyttet til dem, men der er desværre bare sådan, at man skal kunne være her alle sammen, og Lundbeck har ligget der i mange år og er en vigtig spiller for hele Odsherred Kommune. Jeg kan godt forstå, at når man bor ved siden af en stor virksomhed, man bliver bekymret for, at der kan komme udvidelser, svarer siger Paw Pedersen.

quote Der er så mange regler og paragraffer, som skal overholdes, så der sker fejl en gang imellem, og nogle gange har man ikke tolket tingene, som andre ville tolke det

Paw Pedersen (DF), formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune

Formand: Der sker fejl

Planklagenævnet peger blandt andet på et særligt forhold, der gør, at lokalplanen skal genvedtages.

Kommunen skal ændre kommuneplanens generelle rammer for erhvervsområder, så der ikke henvises til Miljøstyrelsens anbefalede mindsteafstande, eller så det fremgår udtrykkeligt, at disse ikke er bindende.

Formanden for Miljø- og Klimaudvalget ærgrer sig over, at kommunen nu skal genvedtage lokalplanen for området, før en eventuel udvidelse af medicinalvirksomheden kan begynde.

- Der er så mange regler og paragraffer, som skal overholdes, så der sker fejl en gang imellem, og nogle gange har man ikke tolket tingene, som andre ville tolke det. Nu er det tolket på den her måde, og det må vi tage til efterretning og rette ind, så det kan passe med loven, siger Paw Pedersen

På baggrund af afgørelsen i nævnene vil kommunens administration i Center for Miljø og Teknik nu holde et møde med Lundbeck for at få bekræftet, om virksomheden forsat ønsker en lokalplan med mulighed for udvidelser. Hvis det er tilfældet, vil Miljø- og Klimaudvalget på deres møde i december behandle resultatet af de to nævns afgørelser med indstilling om ny lokalplan for Lundbeck og tilhørende kommuneplantillæg samt høring af risikomyndigheder.


Nyhedsoverblik