Medarbejdere skal med bus fra Holbæk til Nykøbing Falster

Region Sjælland indsætter busser fra Holbæk til Nykøbing Falster, så de kan få vasket alt det tøj, der er brug for til at holde sygehusene kørende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Medarbejderne fra det nedbrændte vaskeri på Holbæk Sygehus skal fra fredag til at køre i bus til Nykøbing Falster for at vaske tøj. Og der er treholds-skift på vej på vaskeriet i Nykøbing Falster for at få tingene til at høre sammen.

Sådan er situationen, efter et af de to sygehusvaskerier i Region Sjælland natten til onsdag brændte ned i Holbæk.

Vaskeriet vaskede dagligt 50 ton tøj og linned fra hospitalerne, og vaskeriet i Nykøbing Falster kommer i en periode til at arbejde dag og nat for at holde trit med de store mængder vasketøj fra regionens sygehuse.

Det oplyser Koncerncervice i Region Sjælland torsdag til TV ØST. 

Læs også
Brandfolk vil undersøge stedet: Hvordan kunne branden på Holbæk Sygehus sprede sig så hurtigt?
Læs også
Brandfolk vil undersøge stedet: Hvordan kunne branden på Holbæk Sygehus sprede sig så hurtigt?

Vaskekapacitet det store problem

Store mængder tøj brændte i branden – men det er især vaskekapaciteten, der er et problem lige nu i Region Sjælland, oplyser Koncernservice.

For at klare det gør regionen to ting:

Vaskeriet i Nykøbing Falster skal arbejde i treholdsskift døgnet rundt, for at holde trit med mængden af vasketøj. Og medarbejdere fra vaskeriet i Holbæk skal køres i bus til Nykøbing Falster, hvor de skal hjælpe med arbejdet for at holde fylde den nu udvidede vagtplan ud.

Der er dog ikke tale om en varig løsning på problemet, siger Thomas Bruus Jensen, der er driftschef i Koncernservice i Region Sjælland.

- Der er tale om en her-og-nu-løsning. Hverken medarbejdere eller maskinerne kan holde til at arbejde i det tempo på sigt. Men lige nu er det nødvendigt, siger han til TV ØST.

Han oplyser, at regionen lige nu forhandler med eksterne leverandører om at overtage at vaske en del af tøjet, sådan så der eksempelvis kan afses tid til at vedligeholde maskinerne i Nykøbing Falster. 

Brand Holbæk Sygehus
Læs også
Kæmpe tøjlager for syv sygehuse brændt
Brand Holbæk Sygehus
Læs også
Kæmpe tøjlager for syv sygehuse brændt

Bliver hårdt at pendle

Selvom det bliver hårdt, så virker medarbejderne på vaskeriet forstående ved situationen, og beslutningen om at skulle køre til Nykøbing Falster på arbejde.

- Vi kører derhen, hvor tøjet skal vaskes. Men det er klart, at vi er rigtig kede af det, der er sket. Der har været mange tårer over det vaskeri siden branden, siger Tove Andersen, der har arbejdet på vaskeriet på nathold i otte år.

Også vaskerimester Rene Brusendal mener, at det bliver hårdt, at skulle køre til Nykøbing Falster.

- Det er klart, at det bliver hårdt og kommer til at fylde, siger han.

Han er stærkt påvirket af branden, der har ødelagt hans arbejdsplads gennem 18 år.

- Vi er nok alle i chok. Det er en stor del af vores liv, de er forsvundet, siger han.

Læs også
Her er udfordringerne på Holbæk Sygehus dagen efter branden
Læs også
Her er udfordringerne på Holbæk Sygehus dagen efter branden

Fordeler tøj

Omkring 50 ton tøj brændte op i vaskeriet og linneslageret i branden på Holbæk Sygehus.

Lige nu arbejder Koncernservice på at fordele det rene tøj og linned,

- Det er klart, at en meget stor mængde linned og uniformer er gået tabt i branden. Men selvom vi snakker om mange ton, så er det altså ikke halvdelen eller noget i den størrelse, der er brændt, siger Thomas Bruus Jensen

Rundt regnet to tredjedele af tøjet i Region Sjælland er i cirkulation rundt på sygehusene, mens resten har været fordelt mellem vaskeriet i Holbæk og det i Nykøbing Falster.

- Vi har normalt tøj til to dage liggende ude på sygehusene. Lige nu er vi i gang med at omfordele tøjet, så der er til én dag eller halvanden dag, og så skal det nok hænge sammen. Der er kun nogle meget specialiserede tøjstykker, kan komme til at mangle – og her vil der være andre alternativer, siger Thomas Bruus Jensen.

Han oplyser, at man har fået tilbud om hjælp fra Region Syd og Region Midt, hvor man bruger den samme type linned som i Region Sjælland.

- Vi taler med dem, om vi kan låne eller købe det, som vi skal bruge af dem. Men vi er altså rigtig glade over, at de en dag som i går skriver og tilbyder deres hjælp, siger Thomas Bruus Jensen. 

Brand Holbæk Sygehus
Læs også
Gasdrevet tørretumbler hovedmistænkt for at starte brand på Holbæk Sygehus
Brand Holbæk Sygehus
Læs også
Gasdrevet tørretumbler hovedmistænkt for at starte brand på Holbæk Sygehus

Nyhedsoverblik