Masser af kærlighed: Hundehvalpe besøger plejecenter

Det er ugens højdepunkt, når Kennel Hamanns kommer forbi Lynge Plejecenter ved Sorø. Her gør ældre demente hundehvalpe klar til at flytte hjemmefra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er et ugens højdepunkter, når Kennel Hamanns bil ruller ind på parkeringspladsen foran Lynge Plejecenter ved Sorø. Det betyder nemlig, at de ældre får besøg af små livlige hundehvalpe.

- Jeg synes, at det er så fint og dejligt. De er så søde, siger beboer, Ellen Nielsen.

De små hundehvalpe skal sælges som familiehunde, når de er gamle nok, og hundene får mindst lige så meget ud af besøgene, som de ældre gør.

- Vores små hundevovser skal jo lære at køre i bil og lære at se fremmede mennesker. I det hele taget skal de jo lære at levet livet, før de flytter hjemmefra. Derfor er det perfekt at komme her, siger John Petersen, der ejer Kennel Hamann.

Alt det skal de nok få lært på Lynge Plejecenter. Til trods for at de ældre, der bor her, er demente, så har de masser af livserfaring og kærlighed at dele ud af.

- Det er så dejligt, at de kommer. Det skal de bare blive ved med, siger Hanne Birgit Rasmussen, som kommer på plejecentret hver dag.

Små blå hvalp gav store smil hos beboerne.
Små blå hvalp gav store smil hos beboerne. Foto: TV2 ØST

Hundehvalpe skaber glæde

De ansatte på Lynge Plejecenter er ikke i tvivl om, at hundehvalpene giver de ældre masser af glæde.

- Det er jo nogle kærlige hunde, og man kan se i vores beboeres øjne, at det giver liv, når de er på besøg, siger Charlotte Jensen, som er social- og sundhedshjælper.

- Det er noget helt andet end bare at sidde og glo heroppe, siger Hanne Birgit Rasmussen.

Kennel Hamann vil fortsætte med at komme forbi med hundehvalpene, for lige som de ældre får John Petersen også en gevinst ud af besøgene.

- Når vores hundehvalpe er glade, og vi kan glæde beboerne, så kan man da ikke undgå selv at blive glad, siger han.


Nyhedsoverblik